Zongedroogde tomaten tapenade

Zelfgemaakte tapende van zongedroogde tomaten
Recept-zelgemaakte-zongedroogde-tomaten-tapenade

Een mooie combi bij veel BBQ gerechten.

Zongedroogde tomaten tapenade, een heerlijke saus bij BBQ gerechten. Wellicht ken je de tapenade vooral als smeersel op toastjes en stokbrood, maar het is dus ook als een saus te gebruiken. Het is dus niet alleen heel lekker, maar ook veelzijdig. Je kan dus nooit teveel tapenade maken, wat je over hebt serveer je gewoon als smeersel bij de borrel.

Lees introductie
Super simpel en lekker

Dit tapenade recept is echt super simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine/mixer. Verder is het alle ingrediënten in de mixer gooien en mixen maar. Naast de zongedroogde tomaten gaan er nog zwarten olijven, kappertjes, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes in. Het mooie aan zelf iets maken is natuurlijk dat je de regie zelf in handen hebt. Zo kan je de tapenade helemaal naar je eigen hand zetten. Houd je niet van olijven? Doe er dan bijvoorbeeld wat minder in.

Tapenade & BBQ recepten

Deze tapenade gaat heel goed samen met kip recepten maar combineert ook heel goed met witvis soorten als kabeljauw, zeebaars en zeewolf!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Zongedroogde tomaten tapenade
1
Haal de olijven en kappertjes uit de potjes en laat uitlekken. Snijd de knoflook in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
2
Grill de pijnboompitjes in een koekenpan even kort aan. Let op dat ze niet te zwart worden.
3
Wil je een hele gladde saus? Voeg dan extra olijfolie toe. We adviseren om te beginnen met 1 a 2 el olijfolie. Je kan altijd nog meer toevoegen.
4
Stop alle ingrediënten in een keukenmixer en mix tot een gladde saus.
Mede mogelijk gemaakt door

De Italiaanse mix met zout zijn gesponsord door van Beekum Specerijen.

 

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund