
Zongedroogde tomaten tapenade, een heerlijke saus bij BBQ gerechten. Wellicht ken je de tapenade vooral als smeersel op toastjes en stokbrood, maar het is dus ook als een saus te gebruiken. Het is dus niet alleen heel lekker, maar ook veelzijdig. Je kan dus nooit teveel tapenade maken, wat je over hebt serveer je gewoon als smeersel bij de borrel.
Dit tapenade recept is echt super simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine/mixer. Verder is het alle ingrediënten in de mixer gooien en mixen maar. Naast de zongedroogde tomaten gaan er nog zwarten olijven, kappertjes, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes in. Het mooie aan zelf iets maken is natuurlijk dat je de regie zelf in handen hebt. Zo kan je de tapenade helemaal naar je eigen hand zetten. Houd je niet van olijven? Doe er dan bijvoorbeeld wat minder in.
Deze tapenade gaat heel goed samen met kip recepten maar combineert ook heel goed met witvis soorten als kabeljauw, zeebaars en zeewolf!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



De Italiaanse mix met zout zijn gesponsord door van Beekum Specerijen.
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.