
Een zelfgemaakte varkensfiletrollade met verse kruiden bereid op de BBQ, dat wil je toch proeven?! Varkensfilet is een mager en mals stuk vlees dat afkomstig is van de rug van een varken. Het staat bekend om zijn sappigheid en veelzijdigheid in de keuken (BBQ). Om de sappigheid van varkensfilet te behouden (het is best mager vlees), is het belangrijk om het vlees niet te lang te bereiden. Anders kan de filet droog worden. Wij rollen de varkensrollade op als een rollade en bereiden hem aan een spit op onze Napoleon Rogue Phantom gas bbq. Hierdoor krijg je overal een gelijke garing en zo'n lekker krokant korstje. Waanzinnig!
Van een afstandje lijkt dit recept van de varkensfiletrollade een beetje op de porchetta. Het grote verschil zit hem hier in het gebruik van ander vlees (varkensfilet versus buikspek) en de kruiding. Waar je bij de porchetta enkel met de verse kruiden werkt hebben wij ook nog honing, mosterd en vadouvan toegevoegd als extra smaakbommetjes.
Wij kruiden de varkensfilet rollade met Vadouvan kruiden. Vadouvan is een heerlijke en aromatische Franse kruidenmix die zijn oorsprong vindt in de zuidelijke regio van India, met name in Pondicherry. Deze unieke specerijenmix is een subtiele variant van de traditionele Indiase currypoeders en staat bekend om zijn complexe smaakprofiel en rijke aroma's. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten, variërend van soepen en stoofschotels tot groentegerechten en vleesgerechten. Vadouvan wordt gemaakt door een mix van specerijen zoals ui, knoflook, mosterdzaad, fenegriek, komijn, kurkuma en kardemom te roosteren en te malen tot een fijn poeder. Wat deze mix onderscheidt, is het gebruik van ui en knoflook. Deze worden langzaam gekaramelliseerd voordat ze worden gemengd met andere specerijen, wat resulteert in een diepere en zoetere smaak dan traditionele currypoeders. Een heel verhaal maar bedenk je even dat dit wordt gecombineerd met fijne mosterd en honing. Deze combinatie gaat echt heel erg goed samen met het zachte smaakvolle varkensvlees en de verse kruiden.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.








- Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
- Vadouvan kruiden en Franse mosterd door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.