Zelfgemaakte truffelmayonaise

Een van de lekkerste sauzen voor bij alles!
Recept-om-zelf-truffelmayo-te-maken

Een van de lekkerste sauzen als je het ons vraagt

Truffelmayonaise! Wij hebben een aantal sauzen die we vaak op tafel zetten. Een daarvan is truffelmayonaise. De smaak van truffel is het beste te omschrijven als hartig (umami). Wij vinden dit echt heerlijk. Combineer deze smaak met een zalvige mayonaise en een perfecte match is geboren. Zelfgemaakte truffelmayo past bij meer gerechten dan enkel patat. Het is ook heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde kip of natuurlijk op onze truffelburger!

Lees introductie
Zelf mayonaise maken

Truffelmayonaise is een variant van mayonaise waarbij aan de traditionele ingrediënten truffelolie of truffelpasta wordt toegevoegd. Voor onze zelfgemaakte mayonaise gebruiken wij een neutrale olie (arachide) gecombineerd met een truffelolie. Truffelolie wordt gemaakt door truffels te laten trekken in een neutrale olie, zoals olijfolie of druivenpitolie. Hiermee geef je een rijke smaak aan je mayonaise. Voor het zuurtje gebruiken wij limoensap, dat geeft een frisse touch aan het geheel. Al met al heb je dus voor een zelfgemaakte mayonaise niet veel ingrediënten nodig.

Mislukte mayonaise?

Zelf mayonaise maken komt heel nauw. Zelf ben ik ook vaak aan het stoeien geweest. Maar ondertussen weet ik aan welke richtlijnen ik mij sowieso moeten houden. Dus ga je mayonaise maken of is de mayonaise te dun? Let dan goed op. Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Gooi daarnaast niet alle olie direct in de maatbeker. Begin al met mixen en blijf dan de olie langzaam toevoegen. Wat het mixen betreft. De mixer moet precies in de maatbeker passen er mag dus niet te veel ruimte over zijn. En haal de mixer omhoog en omlaag tijdens het mixen. Als je aan deze tips houdt, krijg je een heerlijke mayonaise.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Truffelmayonaise
Overig

Aan de slag

Kookmodus
Zelfgemaakte truffelmayonaise
1
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit voorkomt dat de mayonaise gaat schiften.
2
Meng alle ingrediënten op de olijfolie na in een maatbeker en mix vast door met de staafmixer.
3
Blijf mixen en giet voorzichtig de oliën er bij. Haal intussen de mixer rustig omhoog en naar beneden zodat er een mooi mengsel ontstaat.
4
Tadaa, hier is jouw zelfgemaakte truffelmayonaise!
5
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund