
Chilisaus is echt een van mijn favoriete sausjes. Eentje die je bij ontzettend veel gerechten kan serveren. Denk bijvoorbeeld aan: spatchcock ckicken, kipnuggets, gerookte kipfilet, buikspekspiesjes of krokante garnalen . De pittige smaak en het fijne mondgevoel geven het gerecht vaak net die extra touch om ze onvergetelijk te maken.
Ik was altijd fan van een bepaald merk chilisaus maar sinds wij het zelf hebben gemaakt is dit toch wel anders. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de satésaus. Ik kocht altijd dat bekende merk dat je nog even moet aanlengen met water, maar het lekkerst blijft toch zelf maken. Het kost iets meer tijd maar je voldane gevoel en stralende gezichten van jouw gasten laten je dit snel vergeten. Natuurlijk is het lekker makkelijk om kant-en-klare producten te kopen maar ik daag je uit het eens zelf te maken! Je krijgt geen spijt, dat beloof ik!
Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op het recept van mindyourfeed.nl. Het leuke van zelf saus maken is dat alle smaken volledig in eigen hand hebt. Wil je meer pit? Voeg dan een extra (of 2 natuurlijk) pepers toe. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan suiker toe. Op deze manier ben jij volledig 'in control', super leuk!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.