Zelfgemaakte pittige chilisaus - spicy!

Een saus die bijna overal lekker bij is!
Recept-chilisaus

Een van onze lievelingssauzen.

Chilisaus is echt een van mijn favoriete sausjes. Eentje die je bij ontzettend veel gerechten kan serveren. Denk bijvoorbeeld aan: spatchcock ckicken, kipnuggets, gerookte kipfilet, buikspekspiesjes of krokante garnalen . De pittige smaak en het fijne mondgevoel geven het gerecht vaak net die extra touch om ze onvergetelijk te maken.

Lees introductie
Zelf maken vs. kopen?

Ik was altijd fan van een bepaald merk chilisaus maar sinds wij het zelf hebben gemaakt is dit toch wel anders. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de satésaus. Ik kocht altijd dat bekende merk dat je nog even moet aanlengen met water, maar het lekkerst blijft toch zelf maken. Het kost iets meer tijd maar je voldane gevoel en stralende gezichten van jouw gasten laten je dit snel vergeten. Natuurlijk is het lekker makkelijk om kant-en-klare producten te kopen maar ik daag je uit het eens zelf te maken! Je krijgt geen spijt, dat beloof ik!

Inspiratie

Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op het recept van mindyourfeed.nl. Het leuke van zelf saus maken is dat alle smaken volledig in eigen hand hebt. Wil je meer pit? Voeg dan een extra (of 2 natuurlijk) pepers toe. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan suiker toe. Op deze manier ben jij volledig 'in control', super leuk!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Zelfgemaakte chilisaus

Aan de slag

Kookmodus
Zelfgemaakte pittige chilisaus - spicy!
1
Snijd de pepers en knoflook fijn en doe dit samen met de overige ingrediënten (behalve de Maizena en een 25 ml water) in een keukenmachine en meng dit tot een glad mengsel.
2
Doe het mengsel in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Meng ondertussen 1 el maizena met 25 ml water en voeg toe aan de saus op het vuur.
3
Meng even goed door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen. Als je de chilisaus dikker wilt kan je nog meer Maizena toevoegen. That's all
4
Laat je saus afkoelen en serveer bij welke gerecht dan ook. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund