
Pepersaus staat bij ons thuis zeker maandelijks 'on the side' bij een lekker stukje vlees. Wat opvalt is dat we de saus niet alleen met het vlees eten maar ook bijvoorbeeld met de gebakken aardappels of patat (friet ^^). Een echte allemansvriend dus! Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij vaak voor de makkelijke weg kozen en de saus met een pakje maakten. Prima te eten, alleen past dit natuurlijk niet in de BBQproof visie (van alles zelf maken).
Tegenwoordig maken we onze pepersaus dus zelf. En daar komt het cliché weer om de hoek kijken: 'het is zooo veel lekkerder als je het zelf maakt'. Het is iets meer werk maar dat betaalt zich uit. Ook de ingrediënten heb je (bijna) altijd wel in huis en anders raad ik je aan deze op voorraad te nemen. Heb je altijd beschikking tot de lekkerste pepersaus die er bestaat! Top dus! Er zijn op internet verschillende recepturen te vinden om zelf pepersaus te maken. Wij vinden zelf altijd de bruin gekleurde variant het smakelijkst er uit zien. De verschillende recepten hiervan (bijv. hier en hier) hebben wij gecombineerd tot een eigen variant die wij nu 'tha bomb' vinden.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.