
En dat is volkomen te begrijpen want we zijn allemaal gek op knoflooksaus. Heerlijk bij bijvoorbeeld gekookte mosselen, shoarma, platbrood of als extra topping op een pizza.
Natuurlijk kan ik niet voor écht iedereen spreken maar volgens mij houdt iedereen wel van knoflooksaus. Als er knoflooksaus op tafel staat is deze ook vaak op ieder z'n bord terug te vinden. Ken je ook het tafereel dat je aan tafel zit en iemand uit de familie aan zijn/haar partner vraagt: neem jij ook de knoflooksaus? Haha heerlijk. Bij ons in de familie gebeurd dat ook en dat is niet geheel onterecht. Want mijn zwager Gert Jan maakt namelijk altijd de knoflooksaus en hij is niet altijd even zuinig met de knoflook. Maar het is zeker de lekkerste knoflooksaus die ik ken. Je raadt waarschijnlijk al waar dit recept vandaan komt. Inderdaad Gert Jan was zo vriendelijk om zijn recept te delen. Hij gaf wel gelijk aan; doe voorzichtig met de knoflook. Als die een nachtje staat wordt de knoflook alleen maar sterker..
Met die tip hebben Niels en ik deze knofooksaus dan ook gemaakt. Wat sowieso top is aan het zelf maken van een saus, is dat je alles zelf kan bepalen. Je kan hem frisser maken, romig of lekker sterk. Je hebt alle troeven in handen. En daar houden we van. Stop daarom ook nooit alle ingredienten in een keer in de keukenmachine maar blijf proeven en toevoegen tot de saus helemaal naar wens is! TIP: als je een zachte knoflooksaus wilt, gebruik dan gepofte knoflook!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.