Zelfgemaakte Jägersaus

Een heerlijk gevulde en smaakvolle saus voor bij verschillende gerechten!
Jagersaus-recept

Klassieke saus

De Jagersaus is een klassieke, hartige saus die perfect samengaat met verschillende gerechten. Dat maakt het echt een universele saus. Deze rijke saus vindt zijn oorsprong in de Duitse keuken en staat bekend om zijn volle smaak en robuuste ingrediënten. Onze versie van jagersaus hebben wij bereid met een basis van ingekookte rode wijn, champignons, een smeuïge roux en smaakvolle bouillon. Dit zorgt voor een diepe, umami-rijke smaak met een subtiele wijnachtige ondertoon. De saus brengt niet alleen onze waanzinnige schnitzel naar een hoger niveau, maar is ook heerlijk bij gegrild vlees of aardappelen. Kortom; een echte klassieker met een eigen twist!

Lees introductie
Koken met wijn

Een saus met wijn als ingrediënt kan soms best spannend zijn. Wijn is van nature namelijk best zuur en dat kan je saus verpesten. Wij maken onze sauzen ook vaak meerdere keren om tot de perfecte samenstelling te komen. Een van de manieren om de wijn minder zuur te krijgen is deze in te laten koken. Je zet hier de wijn in een pannetje op het fornuis of BBQ en laat het vocht zo'n 2/3 tot 1/2 inkoken. Hierdoor vervliegt de alcohol en wordt de smaak van de wijn intenser. In onze Jagersaus werd onze rode wijn wat zoeter en kreeg deze een mooie ronde smaak.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Zelfgemaakte Jägersaus
1
Allereerst gaan we de rode wijn inkoken, dit doen we zodat de bittere smaak van de wijn verdwijnt. De wijn mag zeker tot 1/3 inkoken. Zet daarna apart.
2
Snijd de sjalot fijn en de kastanjechampignons in dunne plakje. Leg even apart.
3
Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en laat de roomboter hierin smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je de sjalot, tijm en champignons toe. Bak dit even goed aan, tot de champignons goed geslonken zijn.
4
Voeg daarna een ruime eetlepel bloem toe en roer dit er goed doorheen. Bak dit een paar minuten mee.
5
Schenk vervolgens de ingekookte rode wijn en bouillon toe en laat de jagerssaus zo'n 20 minuten zachtjes indikken tot de gewenste dikte.
6
7
Proef tussendoor ook of de saus op smaak is. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
8
Eet smakelijk. *serveertip; heerlijk bij zelfgemaakte schnitzel
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund