
Want het is toch gewoon super lekker om een balletje gehakt rechtstreeks uit het vet op een vers bolletje te eten met een dikke laag saus. Het water loopt je direct in de mond haha. Dit recept is ontstaan tijdens een brainstorm sessie voor de wintermaanden. We hadden een dag geprikt om te gaan BBQ-en maar hadden nog geen lunch bedacht. Aangezien we net een Dutch Oven hadden gekregen kwam al snel het idee om hier iets mee te gaan doen. Bastiaan kwam uit het niets met het idee voor een 'broodje bal'. Nou, ik stuiter altijd wel als het om BBQ gerechten gaat maar nu was Dr. Snuggles er niks bij!
Een bal gehakt van alleen rundergehakt kan soms wat droog worden. Om onze bal enorm smeuïg te krijgen hebben wij daarom een speklap toegevoegd (uiteraard gemalen :)). Op deze manier hebben we dus eigenlijk zelf een soort half-om-half gehakt gemaakt.
Het leuke van een gehaktbal is de vrijheid die je hebt als het gaat om de ingrediënten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wij zijn dit keer voor een traditioneel balletje gegaan met een beetje pit door het toevoegen van een rode peper. Wij vinden dit heel lekker, maar je hoeft dit natuurlijk niet te doen.
Wat ook ideaal is aan het maken van gehaktballen in de DO is het gemak. Je legt de ballen in de boter en de BBQ doet verder het werk. Af en toe even draaien en binnen no time heb je heerlijk verse gehaktballen op je bord!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.