
Je hebt vast wel eens die knalgele pot met groente tussen de augurken en de Amsterdamse smuluitjes zien staan in de Supermarkt, dat is dus piccallily. Het is een Britse klassieker die vooral bekend staat om zijn scherpe, pittige maar ook frisse smaak. Het is tafelzuur gemaakt van harde groente en op smaak gebracht met kurkuma. Zelf heb ik piccallily ontdekt in een lunchroom. Ik kreeg het geserveerd bij een gehaktbal, had het potje altijd zien staan naast mijn favoriete augurken maar nog niet eerder geproefd. Nou ik kan je vertellen dat ik direct fan was van tafelzuur met unieke en frisse smaak.
Net als elke tafelzuur past het perfect bij gegrild vlees en/of een 'vet' gerecht. Het zuur is een frisse tegenhanger wat het hele gerecht goed in balans brengt. Daarom begrijp ik zelf nooit waarom de augurk vaak van een burger afgehaald wordt. Het 'zuurtje' brengt elk gerecht echt naar een hoger niveau. Dit piccalilly recept is dan ook een perfecte in combinatie met gerechten van de BBQ. Denk aan gerechten als gegrilde beenham, een hamburger of de gehaktbal.
Als je nooit eerder iets hebt 'ingelegd' dan kan het best spannend zijn. Maar dat is dus absoluut niet nodig. Het inleggen van groente is echt super makkelijk. Ook dit recept heb je heel snel op tafel. Het is alleen wat groente snijden, deze even gaar koken in wat azijn met suiker en klaar ben je. Doordat je het zelf maakt, heb je zelf ook alle controle over het eindproduct. Zo kan je nog een peper toevoegen voor extra pit en kan je bijvoorbeeld ook groente pakken die je nog over hebt.

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





- Gemalen kurkuma en gemalen gember door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.