
Zeeuws spek. Typisch zo’n gerecht of snack die je zeer regelmatig op een verjaardag of borrel voorgeschoteld krijgt. En dan hoef je nog geen eens in Zeeland te zijn. Zelfs in Spakenburg komt het op menig partijtje tevoorschijn en vindt het gretig aftrek.
Ook ik heb er goede herinneringen aan. Bij moeders een bakkie doen en de geur van het Zeeuws spek al in de keuken ruiken. Het liefst sla je dan de cake over en val je gelijk aan. Dat is niet voor niks, want het is super lekker. En dat is precies de reden dat wij dit gerecht hebben gemaakt; proberen de nostalgie te herbeleven maar dan door een bereiding op de BBQ. Waar wacht je dus op?! Ga naar de slager voor een prachtig stuk buikspek (zonder zwoerd) en doe het zelf!
Bij het bepalen van de receptuur hadden Bastiaan en ik enige discussie. Het world wide web staat namelijk vol met verschillende recepturen voor het Zeeuwse spek. Dit maakte het voor ons best lastig welke we nou gingen volgen. Uiteindelijk zijn we op de ‘goddelijke variant’ van de site Culy gekomen. Dit recept maakte overigens zijn naam zeker waar.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.