Zeebaars op zoutsteen

Zeebaars, één van de lekkerste vissoorten die er is. Door de zachte smaak waan je je even in vakantie-sferen.
Zeebaars-gegrild-op-een-zoutsteen

Zeebaars op een zoutsteen

De zeebaars. Ik vind het een van de lekkerste vissoorten die er is. Door de zachte smaak waan je je even in vakantie-sferen. Vooral als je het gaat combineren met mediterrane kruiden en hem bereidt op een zoutsteen (of zoutplancha). Door het gebruik van een zoutsteen hoef je jouw vis of vlees achteraf niet meer te kruiden. De steen voegt namelijk een subtiele smaak toe. De zoutsteen was voor mij overigens een compleet nieuwe ervaring. Hoe ik aan zoutsteen ben gekomen lees je hieronder.

Lees introductie
Hoe komen we eigenlijk op deze bereiding?

Wat is er leuker dan jarig zijn en overspoeld worden met BBQ-gerelateerde cadeautjes? Stuiterend loop je op je eigen feestje met een schouder-brede glimlach. Dit jaar zat er een voor mij onbekend BBQ cadeau tussen: een zoutsteen. Nu ben ik gek op leuke gadgets en experimenteren dus een zoutsteen was een ontzettend leuke aanvulling op mijn collectie. Na een middagje Google wist ik precies wat de mogelijkheden zijn met zo’n steen (jaja, er moet ook wel eens wat opgezocht worden ^^). Zo gezegd, zo gedaan: ik heb Bastiaan gebeld, we hebben een middag geprikt en vervolgens de zeebaars heerlijk bereid op de zoutsteen!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Zeebaars op zoutsteen
1
Stook je BBQ op tot een temperatuur van 180°C. Leg vervolgens de zoutsteen op de indirecte kant van de BBQ zodat deze goed kan opwarmen. Na ongeveer een half uur is de zoutsteen heet genoeg om te starten. Snijd ondertussen de limoen in schijfjes en pluk wat blaadjes basilicum. Vul hiermee de buik van de zeebaars en voeg vervolgens een takje rozemarijn toe. Bind de zeebaars vervolgens op met het rollade touw zodat je een mooi pakketje krijgt.
2
De bereiding van de zeebaars is echt enorm makkelijk. Leg de zeebaars voorzichtig op de zoutsteen (indirect)en sluit de deksel. Na ongeveer 15 minuten draai je de vis voorzichtig om. Na nog eens 15 minuten is de al zeebaars klaar! Zo simpel is het! ;) Knip het touw door en haal de ingrediënten uit de buik van de vis. Je hoeft de zeebaars verder niet te kruiden omdat de steen de vis een heerlijke smaak heeft meegegeven. Serveer met gebakken aardappels en verse broccoli. Eet smakelijk!
3
Noot van de auteur: de zoutsteen kan meerdere keren gebruikt worden. Neem hem na gebruik even af met een stuk keukenpapier en bewaar hem op een droge plaats. Dan kan hij zeker nog een paar keer mee!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund