
De zeebaars. Ik vind het een van de lekkerste vissoorten die er is. Door de zachte smaak waan je je even in vakantie-sferen. Vooral als je het gaat combineren met mediterrane kruiden en hem bereidt op een zoutsteen (of zoutplancha). Door het gebruik van een zoutsteen hoef je jouw vis of vlees achteraf niet meer te kruiden. De steen voegt namelijk een subtiele smaak toe. De zoutsteen was voor mij overigens een compleet nieuwe ervaring. Hoe ik aan zoutsteen ben gekomen lees je hieronder.
Wat is er leuker dan jarig zijn en overspoeld worden met BBQ-gerelateerde cadeautjes? Stuiterend loop je op je eigen feestje met een schouder-brede glimlach. Dit jaar zat er een voor mij onbekend BBQ cadeau tussen: een zoutsteen. Nu ben ik gek op leuke gadgets en experimenteren dus een zoutsteen was een ontzettend leuke aanvulling op mijn collectie. Na een middagje Google wist ik precies wat de mogelijkheden zijn met zo’n steen (jaja, er moet ook wel eens wat opgezocht worden ^^). Zo gezegd, zo gedaan: ik heb Bastiaan gebeld, we hebben een middag geprikt en vervolgens de zeebaars heerlijk bereid op de zoutsteen!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.