Zeebaars gerookt en gegrild op de BBQ

Een spannende bereiding op de BBQ van een heerlijk smaakvolle vis
Gerookte-zeebaars-van-de-bbq-recept

Zeebaars gerookt en gegrild op de BBQ

Persoonlijk vinden wij zeebaars een van de lekkerste vissoorten uit de zee. Het heeft een zacht zilte smaak met zoete tonen.

Lees introductie
Een echte allemansvriend

Zeebaars is een echte allemansvriend. Je kan er qua bereiding op de BBQ veel kanten mee op.  Voor dit gerecht hebben we een hele zeebaars gebruikt omdat deze meer smaak heeft dan een filet. Laat je visboer de hele vis vast ontdoen van de schubben, dit scheelt je tijd en rommel in de keuken!

Roken en grillen op de BBQ

Zoals de titel van het gerecht al beschrijft, wordt de zeebaars bij dit gerecht de helft van de tijd gerookt en de andere helft gegrild. Door de zeebaars kort te roken krijgt deze een heerlijke smaak. Het visvlees behoudt zijn zoete smaak maar door de subtiele tonen van rook weet je niet wat je proeft. Het grillen doen we om de zeebaars een lekker krokant velletje te geven. Dat maakt dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Zeebaars

Aan de slag

Kookmodus
Zeebaars gerookt en gegrild op de BBQ
1
Spoel de zeebaars af met koud water en vul de buik met de knoflook, limoenschijfjes en de takjes rozemarijn.
2
Stop de vis in de visklem of bindt hem op met het touw.
3
Strooi nu royaal het grove zeezout over de buitenkant van de vis zodat er een goede korst ontstaat. Leg de vis even terug in de koelkast terwijl je je BBQ klaar maakt voor het roken!
4
We gaan nu de BBQ klaar maken om te roken. Als je gaat roken wil je de BBQ niet te heet hebben, anders verbranden de houtsnippers zonder dat ze rook afgeven. De ideale temperatuur voor dit gerecht is ongeveer 120 graden.
5
Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt gooi je 2 handen vol uitgelekte houtsnippers op de kolen. Leg de zeebaars in de koude zone van de BBQ en sluit de deksel.
6
Je zal zien dat de rook uit alle gaten begint te komen. Schrik niet, dit is de bedoeling! Haal na 10 minuten de deksel rustig van de BBQ en je zal zien dat de vis een mooie goudgele gloed heeft gekregen.
7
Maak de BBQ gereed om direct te grillen op 200 graden.
8
Leg nu de zeebaars boven de kolen (direct) en sluit de deksel. Wij hebben de zeebaars 3 minuten per kant gegrild maar deze tijd hangt natuurlijk af van het gewicht van jouw vis. Haal na het grillen de vis van de BBQ en serveer deze direct.
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund