
Persoonlijk vinden wij zeebaars een van de lekkerste vissoorten uit de zee. Het heeft een zacht zilte smaak met zoete tonen.
Zeebaars is een echte allemansvriend. Je kan er qua bereiding op de BBQ veel kanten mee op. Voor dit gerecht hebben we een hele zeebaars gebruikt omdat deze meer smaak heeft dan een filet. Laat je visboer de hele vis vast ontdoen van de schubben, dit scheelt je tijd en rommel in de keuken!
Zoals de titel van het gerecht al beschrijft, wordt de zeebaars bij dit gerecht de helft van de tijd gerookt en de andere helft gegrild. Door de zeebaars kort te roken krijgt deze een heerlijke smaak. Het visvlees behoudt zijn zoete smaak maar door de subtiele tonen van rook weet je niet wat je proeft. Het grillen doen we om de zeebaars een lekker krokant velletje te geven. Dat maakt dit gerecht helemaal af.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.