
Warm gerookte zalm. Bijna iedereen in Spakenburg is er mee groot geworden.
Naast dat het op feestjes en partijen altijd gretig aftrek vindt, maak je er helemaal de blits mee als je het zelf bereidt op de BBQ! Deze klassieker kan dan ook niet ontbreken in je BBQproof-portfolio. Zoals jullie weten hebben we al vaker een visje gerookt op de BBQ, namelijk de zeebaars. Nu is dit gerecht niet helemaal hetzelfde omdat in het geval van de zeebaars de vis eerst werd gerookt en daarna werd gegrild. In het geval van de zalm wordt de vis enkel gegaard door een combinatie van de temperatuur en rook.
Let wel, er zijn tientallen manieren om zalm te roken, en deze zijn allemaal de beste. Wij gebruiken de volgende manier omdat we het super lekker vinden (en lekker makkelijk)!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Lemonpepper Van Beekum Specerijen
FireTech houtskool door Grillking
Beuken rookchunks door Grillking
MEATER Pro XL door Pro BBQ Shop
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.