Toetje met gegrilde ananas

Een heerlijk toetje met frisse ananas!
Gegrilde-ananas-met-rum

Toetje met gegrilde ananas!

Een toetje met gegrilde ananas. Je zult denken; ‘hebben die jongens dat al niet eerder gemaakt?’ Dat klopt inderdaad. Onze mango ananasspies is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Maar BBQproof staat natuurlijk niet stil. Wij proberen onszelf en natuurlijk jullie continu te verrassen met lekkere smaakcombinaties. Zo is ook dit toetje ontstaan!

Lees introductie
Een goede vriend

Ik heb dit toetje met ananas voor het eerst gemaakt bij een enorm goede, al dan niet beste vriend. Hij vroeg mij een avond te komen koken als bedankje voor een aantal mensen die hem hadden geholpen bij het regelen van z’n bruiloft. Nu vind ik mijzelf geen kok, en zeker geen cateraar maar toch heb ik hierop ja gezegd. Ik kon mij dus een avond helemaal uitleven op de BBQ. Een aantal gerechten gaan dan ook zeker terugkomen op BBQproof. Maar ik dwaal af…

Warm fruit

De gegrilde ananas van de BBQ in dit gerecht is echt een succes. Ook mensen in het kamp ’tegen warm fruit’ zullen hier van zeggen dat het stiekem toch wel heel lekker is. Dat komt door een aantal factoren. 1. de ananas is gemarineerd in liqor 43 (do I need to say more?) 2. de ananas wordt bestrooid met bruine suiker en direct gegrild waardoor deze karamelliseert 3. Mango sorbetijs 4. vers geklopte slagroom 5. een crunch van Bastognekoekjes (yep, no kidding!).

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Toetje met gegrilde ananas
1
Maak de ananas schoon (of koop een kant en klare schoongemaakte variant. Vet handig!) en snijd deze in schijven. Laat de schijven voor ongeveer 1,5 uur marineren in de Liqor 43.
2
Vermaal de Bastognekoekjes tot een egale crunch.
3
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 200°C.
4
Als de BBQ op temperatuur is haal je de ananaschijven uit de marinade. Dep ze iets droog en bestrooi ze met de bruine suiker.
5
Leg de schijven op de directe kant van de BBQ. Na ongeveer 1,5 minuut draai je ze om en bestrooi je ook de andere kant met suiker.
6
Na nog eens 1,5 minuut haal je de ananas van de BBQ. Bouw nu een bordje als volgt op.
7
Leg eerst een ananasschijf neer en schep daar een bolletje mango ijs op. Leg er een flinke lepel verse slagroom naast en bestrooi het geheel met de bastognecrunch.
8
Garneer met een takje munt.
9
Aanschouw nu je eigen toetje met gegrilde ananas! Waanzinnig lekker en super simpel om te maken. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund