
Knoflook garnalen of gamba's aioli zoals ze in elke Spaanse tapas-restaurant op de kaart staan. Ik ben er gek op. De zoete smaak van garnalen combineert heerlijk met de pittige knoflook. Wanneer je in een tapas-restaurant deze garnalen bestelt, krijg je ze vaak in zo'n terracotta schaaltje waarin ze letterlijk tussen de knoflookteentjes in de olie zwemmen. Lekker de garnalen eruit vissen en daarna met je stokbroodje in de olie dippen (of stippen zoals wij in Spakenburg zeggen)... heerlijk!
Wij maken deze knoflook garnalen thuis ook vaak. Het is super simpel en een perfect hapje voor bij de borrel of als tussengerecht. Ik heb wel eens geëxperimenteerd om de garnalen eerst een paar dagen te marineren in de knoflookolie en daarna te grillen. Dit vond ik niet zo'n succes, door het grillen verliest de olie veel smaak en verbranden de garnalen snel. Daarom maak ik de knoflookolie apart waarin je dan de garnalen kan serveren. Op deze manier behoud je de heerlijke knoflooksmaak.
TIP 1: Gebruik voor het grillen van de garnalen een groentenkorf of een spies zodat de garnalen niet tussen het rooster vallen.
TIP 2: Bestel gepelde en ontdarmde black tiger gamba's (ASC gecertificeerd). Is nogal wat werk als je het zelf moet doen.
TIP 3: Gebruik ovenvaste schaaltjes die op de BBQ kunnen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.