Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!

Dit is een erg leuke variant op de klassieker uit Italië.
Tagliata-reept-met-kip

Een veelzijdig gerecht gerecht uit Italië

Tagliata di pollo is een heerlijk Italiaans gerecht waarbij malse kipfilet in dunne plakjes wordt gesneden en wordt geserveerd met rucola, tomaatjes en een frisse dressing. Bereid je dit gerecht op de BBQ, dan krijgt de kip een onweerstaanbare rokerige smaak en een perfect gegrild korstje. Ideaal voor wie houdt van lichte, gezonde en toch smaakvolle gerechten van de barbecue. Bovendien is tagliata di pollo van de BBQ snel klaar, veelzijdig te combineren én een echte blikvanger tijdens een zomerse avond.

Lees introductie
Wat is tagliata di pollo?

De term tagliata betekent letterlijk “gesneden”. Waar de traditionele versie vaak met rundvlees wordt gemaakt (check onze versie), is tagliata di pollo een lichtere variant met kip. De kip wordt kort gegrild en daarna in dunne reepjes gesneden, zodat elke hap een perfecte balans heeft tussen malsheid en smaak.

Waarom tagliata van de BBQ?

De barbecue voegt iets bijzonders toe: de hitte zorgt voor een mooie grillstreep, terwijl de rook het vlees voorziet van een subtiele, hartige smaak. Zo wordt een eenvoudig Italiaans gerecht omgetoverd tot een zomerse BBQ-sensatie.

Hoe serveer je tagliata di pollo?

Onze Tagliata di pollo van de BBQ wordt geserveerd op een bedje van rucola, met cherry tomaatjes, Parmezaanse kaas en flinke scheut balsamico dressing of siroop. Het resultaat is een kleurrijk, smaakvol gerecht dat zowel als hoofdgerecht als lichte lunch perfect tot zijn recht komt.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
2
Haal overtollig vet van de kipfilet en bestrooi met de vadouvan- en Italiaanse kruiden.
3
Schaaf de Parmezaanse kaas tot mooie vlokken.
4
Gril de gekruide kipfilets op de indirecte kant van de BBQ tot deze een kerntemperatuur hebben van 72°C. Laat even rusten voor ongeveer 5 minuten.
5
Beleg een groot bord met de rucola en snijd de tomaatjes door de helft. Tranceer de kipfilets in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Leg deze bovenop de rucola.
6
Bestrooi rijkelijk met de Parmezaanse kaasvlokken en garneer met de Balsamico siroop.
7
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
- Vadouvan door van Beekum Specerijen
- Kipfilet door mr. Fillet
- MEATER Pro door Pro BBQ Shop

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund
Vis-recept-jalapeno-met-jalapeno-van-de-bbq
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Niels
BorrelVoorgerecht
Houtskool
Vis