
Pulled chicken is zo'n term die je tegenwoordig overal tegenkomt. In de supermarkt maar ook bij de hippe grand cafés waar ze broodjes met pulled chicken serveren. Vaak denk ik dan; yes iets van de BBQ! Maar eerlijk is eerlijk, vaak is het weinig BBQ en is het gewoon kip wat door het koken uit elkaar valt, helaas!. Sinds pulled pork populair is geworden zetten we met z'n allen overal pulled voor. En daar doen wij natuurlijk aan mee haha! Zo hebben we ondertussen twee (een, twee) pulled pork recepten en ook een pulled chicken en pulled zalm recept online staan.
Bij ons vorige pulled chicken recept hebben we de kip letterlijk uit elkaar getrokken. Met dit recept gaat het vanzelf en doet de Dutch Oven al het werk voor jou. Pak maar alvast een lekker sappie (drankje), die heb je nodig tijdens het chillen. We gaan de kip namelijk kort grillen op de BBQ en daarna langzaam laten doorgaren in de Dutch Oven. Hierdoor kunnen we extra veel smaak toevoegen en zwemt de kip letterlijk door de smaakmakers. Doordat we ook zoete BBQsaus toevoegen wordt de kip lekker sticky. Voeg daar een krokant broodje, wat sla en ingelegde ui aan toe. Heerlijk!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Dry rub kip door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.