Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven

De snelle variant van pulled chicken uit de Dutch Oven
Sticky-pulled-chicken-uit-de-dutch-oven-recept

Pulled chicken zie je overal.

Pulled chicken is zo'n term die je tegenwoordig overal tegenkomt. In de supermarkt maar ook bij de hippe grand cafés waar ze broodjes met pulled chicken serveren. Vaak denk ik dan; yes iets van de BBQ! Maar eerlijk is eerlijk, vaak is het weinig BBQ en is het gewoon kip wat door het koken uit elkaar valt, helaas!. Sinds pulled pork populair is geworden zetten we met z'n allen overal pulled voor. En daar doen wij natuurlijk aan mee haha! Zo hebben we ondertussen twee (een, twee) pulled pork recepten en ook een pulled chicken en pulled zalm recept online staan.

Lees introductie
Onze pulled chicken

Bij ons vorige pulled chicken recept hebben we de kip letterlijk uit elkaar getrokken. Met dit recept gaat het vanzelf en doet de Dutch Oven al het werk voor jou. Pak maar alvast een lekker sappie (drankje), die heb je nodig tijdens het chillen. We gaan de kip namelijk kort grillen op de BBQ en daarna langzaam laten doorgaren in de Dutch Oven. Hierdoor kunnen we extra veel smaak toevoegen en zwemt de kip letterlijk door de smaakmakers. Doordat we ook zoete BBQsaus toevoegen wordt de kip lekker sticky. Voeg daar een krokant broodje, wat sla en ingelegde ui aan toe. Heerlijk!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Sticky pulled chicken
150 ml water
2 el sambal
1 stuks ui
1 teen knoflook
50 gram Dry rub kip
Broodje
Overig

Aan de slag

Kookmodus
Broodje sticky pulled chicken uit de Dutch Oven
1
Bereid de BBQ voor om te grillen op zo'n 150°C.
2
We gaan de kip eerste even kort direct grillen en daarna zetten we de DO in de indirecte zone van de BBQ.
3
Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn en leg apart. Meng de BBQsaus, water, sambal en worcester in een kom en proef naar smaak.
4
Als laatste smeren we de kippendijen in met de BBQ rub.
5
Grill de kippendijen kort boven de kolen tot ze een mooie gekarameliseerde kleur hebben. Leg de kip apart.
6
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen en plaatst de DO gelijk op de BBQ zodat deze al kan voorverwarmen. Het is belangrijk dat je de DO in de indirecte zone plaatst. Je wilt namelijk dat de kip in de saus zachtjes gaat pruttelen. Als je dit boven de kolen doet, gaat het veel te snel.
7
Fruit de ui en de knoflook even kort aan met een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de saus en de kip aan de Dutch Oven toe. Sluit de deksel van de DO en van de BBQ en wacht nu rustig af.
8
De kip zal nu langzaam gaan garen en uit elkaar vallen. Na ongeveer 45 minuten is de kip klaar. Kijk tussendoor of er nog voldoende vocht in de DO zit en voeg eventueel wat water bij.
9
Heerlijk op een broodje met sla en zoetzure ui! Eet smakelijk.
Mede mogelijk gemaakt door

- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Dry rub kip door van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund