
Kip op het spit van de BBQ! Deze staat al behoorlijk lang op mijn verlanglijstje. Dat komt vooral door de poelier. Want hoe lekker ruiken altijd die kippen aan het spit?! Als je langs zo'n spit loopt ben ik altijd geneigd om gelijk zo'n kip te kopen. Gelukkig kan ik me vaak genoeg inhouden en blijf ik gewoon even kijken, want het ziet er ook gewoon leuk uit. Haha. Het mooie aan een spit is dat de kip in dit geval continu draait. Hierdoor blijven de vleessappen en eventuele marinade of laksaus de hele tijd langs de kip druipen. Al die smaken verlaten de kip dus niet! Lekkerrrrr. Het werd dus tijd om zelf eens voor poelier te spelen. Nu ik eindelijk een draaispit voor mijn BBQ heb, is het moment aangebroken. Kip op het spit.
Sinds vorig jaar zomer loop ik al met het idee om een mango-laksaus te maken. Dit komt omdat ik een mango pureerde voor mijn dochtertje. Ik was versteld van de vele suikers en de stroperige substantie die je overhoudt, een soort appelmoes. Nu is mango en kip een topcombinatie en kon ik eindelijk m'n laksaus maken. Om de laksaus meer body te geven heb ik er nog honing, limoen en rode peper door gemixt. Ik kan je vertellen, deze combinatie is werelds. Zoet , licht pittig en dan de rooksmaak van de barbecue. Een smaaksensatie!
Het spit wordt erg heet, zorg er dus voor dat je ovenwanten of BBQ-handschoenen klaar hebt liggen!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.