Sparerib sandwich

Spareribs in een knapperig broodje met een rokerige bite!
Sparerib-sandwicht-van-de-bbq
In samenwerking met:

Sparerib sandwich

De sparerib sandwich, hoe verzin je het? Dit recept is geïnspireerd op een van die vele smakelijke filmpjes die regelmatig op social media voorbij komen. Dat zijn van die filmpjes waarvan je denkt: ‘Dit kan niet waar zijn!’ Na de eerste 10 seconden loopt het water je al in de mond en als het eindresultaat gepresenteerd wordt kan je jezelf maar net bedwingen om niet je scherm af te likken. Dat zulke filmpjes enorm populair zijn verbaasd ons dan ook niet.

Lees introductie
BBQ magazine

Al 6 jaar wordt door oud-slager Henry Harzevoort het BBQ magazine uitgebracht. Deze gave glossy staat bomvol smakelijke recepten van bloggers, koks en andere liefhebbers. Dit jaar staat BBQproof ook in het magazine. En nu mag je raden met welk gerecht? Yep, de sparerib sandwich!

Het bereiden

Voor dit recept gaan we de bekende 3-2-1 spareribs bereiden. Kortom, 3 uur roken, 2 uur in de folie en 1 uur in de lak. De ribben zijn dan zo gaar dat het vlees van de botjes valt. En dat is precies wat we willen.

Shout out

*Shout out naar Jan Erkelens,
die de gave foto’s gemaakt heeft!*

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Coleslaw
Laksaus

Aan de slag

Kookmodus
Sparerib sandwich
1
Verwijder het vlies aan de achterzijde van de sparerib en bestrooi het vlees rijkelijk met een kruidenrub. Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van ongeveer 110°C.
2
Leg de spareribs op de indirecte kant van de BBQ. Voeg wat rookhout toe (bijv. Mesquite) en laat de spareribs voor ongeveer 3 uur roken.
3
Na de spareribs 3 uur gerookt te hebben pak je deze in in aluminiumfolie. Voordat je het pakketje dicht vouwt giet je wat appelsap er bij. Leg de ribs weer terug op de BBQ.
4
Na 2 uur kan je de spareribs uitpakken. Pas hierbij op dat ze niet uit elkaar vallen want ze zijn al helemaal gaar. Leg de ribs weer op de BBQ en bestrijk met je zelfgemaakte laksaus. Herhaal dit elke 20 minuten gedurende een uur. Bak ondertussen je brood af en laat deze iets afkoelen zodat je deze straks goed kan snijden.
5
Als de spareribs klaar zijn leg je ze voorzichtig op een snijplank. Haal het vlees van de botjes (dit gaat natuurlijk super makkelijk) en leg wat coleslaw op het brood. Beleg het brood nu rijkelijk met het vlees. Snijd het brood in grote stukken en blaas je gasten omver! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund