
salie in de hoofdrol. De smaakcombinatie van de handvol ingrediënten zijn echt een feestje, die Italianen weten wel hoe ze van eenvoud iets complex kunnen maken. Het is dan ook niet zo gek dat Saltimbocca letterlijk vertaald 'spring in de mond' betekent! Het is echt vuurwerk op je bord en in de mond! Het grappige is dat ik het recept al heel lang ken maar pas vrij recentelijk heb gegeten in een Italiaans restaurant in Nederland! Normaal ga ik namelijk toch voor het rundvlees of vis (zoals zeebaars ) maar nu wilde ik eens iets anders. Dat werd dus de saltimbocca en daar heb ik geen spijt van gekregen, heerlijk! En de regel is eigenlijk wel dat als ik iets lekkers heb gegeten dit ook op de BBQ wil maken. Dit is dus ook een manier waarop wij tot onze recepten komen!
Wij kunnen heel kort zijn over kalfsvlees: wij zijn fan! Het is zo subtiel qua smaak en heerlijk mals. Eerlijk gezegd eten wij het ook niet heel vaak maar elke keer dat we het eten zijn we weer verkocht. Gelukkig hebben wij een aantal echt heerlijke recepten met kalfsvlees van de BBQ in de hoofdrol zoals Entrecote , de kalfsburger en natuurlijk de gegrilde bovenbil.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.







- Peper zwart heel door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.