Saltimbocca van de BBQ

De bekende Italiaanse klassieker maar dan van de BBQ
Saltimbocca-recept-van-de-bbq

Een echte Italiaanse klassieker met verse salie

salie in de hoofdrol. De smaakcombinatie van de handvol ingrediënten zijn echt een feestje, die Italianen weten wel hoe ze van eenvoud iets complex kunnen maken. Het is dan ook niet zo gek dat Saltimbocca letterlijk vertaald 'spring in de mond' betekent! Het is echt vuurwerk op je bord en in de mond! Het grappige is dat ik het recept al heel lang ken maar pas vrij recentelijk heb gegeten in een Italiaans restaurant in Nederland! Normaal ga ik namelijk toch voor het rundvlees of vis (zoals zeebaars ) maar nu wilde ik eens iets anders. Dat werd dus de saltimbocca en daar heb ik geen spijt van gekregen, heerlijk! En de regel is eigenlijk wel dat als ik iets lekkers heb gegeten dit ook op de BBQ wil maken. Dit is dus ook een manier waarop wij tot onze recepten komen!

Lees introductie
Kalfsvlees op de BBQ

Wij kunnen heel kort zijn over kalfsvlees: wij zijn fan! Het is zo subtiel qua smaak en heerlijk mals. Eerlijk gezegd eten wij het ook niet heel vaak maar elke keer dat we het eten zijn we weer verkocht. Gelukkig hebben wij een aantal echt heerlijke recepten met kalfsvlees van de BBQ in de hoofdrol zoals Entrecote , de kalfsburger en natuurlijk de gegrilde bovenbil.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Saltimbocca van de BBQ
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.
2
Haal de kalfsoesters en roomboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
3
Bestrooi de kalfsoesters met wat zout. Leg een plak Parmaham op een snijplank en leg de kalfsoesters er op. Wikkel het mooie vlees in met de ham. Leg er een blaadje salie op en zet het geheel vast met een cocktailprikker.
4
Gril de kalfsoesters met salie ongeveer 1 minuut per kant direct boven de kolen.
5
Smelt de roomboter in de skillet op de indirecte kant van de BBQ. Doe hier een aantal blaadjes salie bij zodat de smaak er lekker in kan trekken. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat even kort inkoken.
6
Nadat je de kalfsoesters direct hebt gegrild leg je deze in de gesmolten salieboter met wijn.
7
Bak de kalfsoesters tot deze een kerntemperatuur hebben van 58°C. Haal ze uit de pan en laat op een verwarmd bord even rusten.
8
Giet wat van het salieboter over het vlees en serveer direct. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Peper zwart heel door  Van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund