
De Argentijnse saus van verse kruiden die heerlijk is bij een stukje gegrild vlees van de BBQ. De groene variant heb je natuurlijk al eens gegeten. Deze perfecte vleessaus serveerde wij al bij een van onze eerste recepten; picanha. Toen, zes(!) jaar terug, was de picanha nog een stuk vergeten vlees. Ondertussen een ware BBQ klassieker. Dat chimichurri goed combineert met vlees van de BBQ is niet gek. Chimichurri is namelijk fris en zuur wat een goede tegenhanger is tegen de krachtige grillsmaak. Daarnaast prikkelt zuur de smaakpapillen waardoor je die lekkere vleessmaak nog beter kan proeven.
De rode versie heeft veel gelijkenissen met de groene versie. Ook deze versie wordt uiteraard gemaakt van verse kruiden en is fris-zuur. Toch is de rode chimichurri anders. Door geblakerde paprika en rode peper toe te voegen wordt de kleur niet alleen rood maar krijgt de chimichurri ook zoete en pittige tonen mee. Wat uiteindelijk resulteert in een chimichurri die toegankelijker is.
In dit rode chimichurri recept voegen wij geblakerde rode paprika toe. De paprika smeren we in met olijfolie en laten we volledig zwart worden boven de kolen. Wees niet bang met het grillen van de paprika, want het velletje verwijderen we natuurlijk. Wat je overhoudt is zacht vruchtvlees met een heerlijke zoete smaak. Maak net zoals andere sauzen en marinades deze chimuchurri het liefst een dag eerder. Dan kunnen de smaken goed in de saus trekken.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Kruiden en specerijen door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.