Rode chimichurri, heerlijke saus voor bij vlees van de BBQ

Waanzinnig lekkere saus bij een goede steak
Rode-chimichurri-recept

Chimichurri, je bent er vast bekend mee.

De Argentijnse saus van verse kruiden die heerlijk is bij een stukje gegrild vlees van de BBQ. De groene variant heb je natuurlijk al eens gegeten. Deze perfecte vleessaus serveerde wij al bij een van onze eerste recepten; picanha. Toen, zes(!) jaar terug, was de picanha nog een stuk vergeten vlees. Ondertussen een ware BBQ klassieker. Dat chimichurri goed combineert met vlees van de BBQ is niet gek. Chimichurri is namelijk fris en zuur wat een goede tegenhanger is tegen de krachtige grillsmaak. Daarnaast prikkelt zuur de smaakpapillen waardoor je die lekkere vleessmaak nog beter kan proeven.

Lees introductie
Groen versus rood

De rode versie heeft veel gelijkenissen met de groene versie. Ook deze versie wordt uiteraard gemaakt van verse kruiden en is fris-zuur. Toch is de rode chimichurri anders. Door geblakerde paprika en rode peper toe te voegen wordt de kleur niet alleen rood maar krijgt de chimichurri ook zoete en pittige tonen mee. Wat uiteindelijk resulteert in een chimichurri die toegankelijker is.

De rode versie heeft veel gelijkenissen met de groene versie. Ook deze versie wordt uiteraard gemaakt van verse kruiden en is fris-zuur. Toch is de rode chimichurri anders. Door geblakerde paprika en rode peper toe te voegen wordt de kleur niet alleen rood maar krijgt de chimichurri ook zoete en pittige tonen mee. Wat uiteindelijk resulteert in een chimichurri die toegankelijker is.

In dit rode chimichurri recept voegen wij geblakerde rode paprika toe. De paprika smeren we in met olijfolie en laten we volledig zwart worden boven de kolen. Wees niet bang met het grillen van de paprika, want het velletje verwijderen we natuurlijk. Wat je overhoudt is zacht vruchtvlees met een heerlijke zoete smaak. Maak net zoals andere sauzen en marinades deze chimuchurri het liefst een dag eerder. Dan kunnen de smaken goed in de saus trekken.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Rode chimichurri, heerlijke saus voor bij vlees van de BBQ
1
Smeer de rode paprika in met olijfolie en laat de paprika blakeren direct boven heten kolen.
2
Als je de saus een dag eerder maakt, kan dit ook in de oven of op het gasfornuis. Check dit recept voor een uitgebreide uitleg over het grillen van een paprika op deze manier.
3
Als de paprika bijna helemaal zwart is, haal je deze van de BBQ en leg je die apart. Laat even rusten en afkoelen. Je kan dit ook doen in een plasticzakje of losjes in aluminiumfolie. Hierdoor kan je het velletje er nog makkelijker afhalen.
4
Haal het velletje van de paprika en snijd de zaadlijst uit de paprika. Houd het vruchtvlees apart.
5
Snijd alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Persoonlijk houd ik van een fijne structuur in de saus. Voeg alle ingrediënten samen en meng goed door elkaar.
6
Eventueel kan je na het fijn snijden alle ingrediënten ook even heel kort in de keukenmachine malen. En met kort bedoel ik heel erg kort. Want als je te lang maalt wordt het echte een dikke saus, terwijl het juist lekker is als je een fijne structuur behoudt.
7
Bewaar de chimichurri in een weckpot en serveer bij een heerlijk stukje gegrild vlees.
Mede mogelijk gemaakt door

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

Kruiden en specerijen door  van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund