
Quesadillas met pulled pork is een snack die met stip binnenkomt in mijn top 3 van favoriete BBQ snacks. Het krokante deeg van de tortilla, het zoete van de gegrilde mais en het rokerige van de pulled pork en paprika maken dit een hapje van wereldklasse! Daarbij heb je een perfect gerecht om je restjes pulled pork voor te gebruiken want je houdt soms wel eens wat over als je dit maakt. De mais in dit gerecht hebben wij gegrild met wat roomboter en chilipoeder. Omdat dit al een heerlijk gerechtje van zichzelf is hebben we hier een apart recept voor geschreven!
Een quesadilla is eigenlijk een soort Mexicaanse tosti. Kaas kan dus ook niet ontbreken in dit gerecht. Wij hebben voor geraspte belegen kaas gekozen omdat we dit nou eenmaal in huis hadden. Als je liever jonge of een andere kaas wilt is dat dan ook geen probleem. Voor het maken van de quesadillas hebben we gebruik gemaakt van een metalen pannetje, een zogenaamde skillet. Deze plaatsen we op het rooster van de BBQ. Dit pannetje houdt alle ingrediënten mooi op hun plek zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze door je rooster vallen. Beleg de tortilla met alle ingrediënten en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke snack op tafel!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.