Quesadillas met pulled pork - een lekkere snack met je BBQ leftovers

Een perfect recept voor je laatste restje pulled pork
Quesadilla-van-de-bbq-met-pulled-pork

Wat doe jij met je restjes pulled pork?

Quesadillas met pulled pork is een snack die met stip binnenkomt in mijn top 3 van favoriete BBQ snacks. Het krokante deeg van de tortilla, het zoete van de gegrilde mais en het rokerige van de pulled pork en paprika maken dit een hapje van wereldklasse! Daarbij heb je een perfect gerecht om je restjes pulled pork voor te gebruiken want je houdt soms wel eens wat over als je dit maakt. De mais in dit gerecht hebben wij gegrild met wat roomboter en chilipoeder. Omdat dit al een heerlijk gerechtje van zichzelf is hebben we hier een apart recept voor geschreven!

Lees introductie
Wat is een Quesadilla?

Een quesadilla is eigenlijk een soort Mexicaanse tosti. Kaas kan dus ook niet ontbreken in dit gerecht. Wij hebben voor geraspte belegen kaas gekozen omdat we dit nou eenmaal in huis hadden. Als je liever jonge of een andere kaas wilt is dat dan ook geen probleem. Voor het maken van de quesadillas hebben we gebruik gemaakt van een metalen pannetje, een zogenaamde skillet. Deze plaatsen we op het rooster van de BBQ. Dit pannetje houdt alle ingrediënten mooi op hun plek zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze door je rooster vallen. Beleg de tortilla met alle ingrediënten en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke snack op tafel!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Overig

Aan de slag

Kookmodus
Quesadillas met pulled pork - een lekkere snack met je BBQ leftovers
1
Bereid de BBQ voor om te grillen op zo'n 175°C.
2
Leg de paprika op de directe kant van de BBQ. Zodra het velletje zwart is geworden kan deze er van af. Haal het zwarte er af en snijd de paprika in blokjes.
3
Warm de pulled pork even kort op in de skillet.We hebben voor de smeuïgheid nog wat BBQ-saus en appelsap toegevoegd!
4
Hiermee wordt het beleggen van de tortilla's straks wat makkelijker omdat het vlees zacht is geworden. De mais hebben wij met een klontje roomboter en chilipoeder gegrild. Hier is dus een apart recept voor geschreven.
5
Beleg de tortilla met de gegrilde paprika, mais en pulled pork. Bestrooi tot slot het mengsel met geraspte kaas en leg er een tortilla boven op.
6
Leg de quesadilla voorzichtig in de skillet en plaats deze op de indirecte kant van de BBQ. Sluit de deksel en wacht voor ongeveer 8 minuten.
7
Draai de pannenkoek voorzichtig om zodat ook de andere kant lekker krokant wordt! Na nog eens 8 minuten is de kaas gesmolten en jouw quesadilla klaar!
8
Snijd de quesadilla in puntjes en pak een lekker Mexicaans biertje. Geniet nu van je heerlijke quesadilla met pulled pork! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund