
We durven te beweren dat bijna iedereen het inmiddels een keer heeft gegeten: Pulled pork! Dit vlees heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt in populariteit. Overal waar je keek kon je het op eens kopen en proeven. Dit is best een logische ontwikkeling want het is ook gewoon super lekker. Dit hebben wij al eerder met onze eigen 'klassieke' Pulled Pork bewezen. Daarnaast is een procureur een vergevingsgezind stuk vlees. Dat wil zeggen dat het eigenlijk niet kan mislukken door het vele vet wat in de procureur zit. Daardoor blijft het altijd sappig.
Wij houden van experimenteren. Met een 'gewone' Pulled pork onderscheid je jezelf eigenlijk niet meer. Nu kan je natuurlijk een ander kruidenmengsel proberen om je procureur smaak te geven maar wat mensen niet weten is dat een kruidenrub nooit dieper dan enkele millimeters in je vlees trekt. Hier moesten we dus wat anders op bedenken. We kwamen uit op injecteren, oftewel met een spuit met daarin een smaakvolle vloeistof. Op deze manier help je het vlees een handje. De smaken worden namelijk rechtstreeks de kern in gespoten. Wij hebben voor onze pulled pork een mengsel van honing en whiskey gebruikt. Dit is een heerlijke combinatie waarbij de honing de scherpte van de whiskey afvlakt maar de smaak behouden blijft. Top dus!
Een gemiddelde procureur weegt zo'n 2,5 kilo. Hier blijft na bereiding ongeveer nog 1,9 kilo vlees van over. Dit is weinig als je bijvoorbeeld een feestje geeft maar we kunnen ons voorstellen dat je niet elke dag een feestje viert. Je kan de Pulled pork dan prima invriezen. Of je maakt een van onze gerechten met kliekjes; Quesadillas of lekkere nacho's.
Whiskey met een -e wordt alleen gebruikt in de VS en Ierland, zonder -e vooral in Schotland (handig weetje voor tijdens een pubquiz of triviant!).
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.