
In dit recept gaan we deze favoriet combineren met een ander klassiek BBQ gerecht; namelijk pulled chicken. En de pulled chicken sate is geboren! Je weet nu al dit een enorm succes gaat worden op jouw volgende verjaardagsfeestje.
We zouden voor gemak kunnen kiezen en de kip kunnen garen in een pot Wijko satésaus (Hallo Nederland!) maar dat gaan we niet doen. Want met dit recept willen we ook ons smaakpalet eens goed triggeren met rijke en frisse smaken. Daarom maken wij een een marinade op basis van ons eigen satesaus recept. Hiervoor stappen we in de Aziatische keuken en maken de marinade met o.a. pinda’s, kokosmelk, sambal en citroengras. Dit gaat zorgen voor een rijke marinade met authentieke saté smaak en een vleugje Aziatische flair.

Om deze typische saté smaak te creëren gaan wij 2 technieken gebruiken. Allereerst gaan we de kippendij kort grillen op de Napoleon Freestyle, dit zorg voor een goede karamelisatie op de korst (lees smaak). Daarna gaan we Dutch oven gebruiken. Hierin kunnen we de kippendij langzaam stoven waardoor de heerlijke smaken van de marinade goed in het vlees kunnen trekken. Na een uurtje stoven kan je de kip gemakkelijk uit elkaar trekken en houd je een waanzinnige pulled chicken sate over. De pulled chicken kan je zowel warm als koud eten. Wij vinden het lekker op een ciabatta tijdens de lunch. Maar je kan de pulled chicken sate ook koud serveren bij de borrel, net als de bakjes kipsate (salade) bij oma.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.








- Napoleon Freestyle 425 door Napoleon
- Kruiden en specerijen waaronder kurkuma door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.