Pittige Libanese lamsgehaktballetjes van de BBQ

Een bijzonder lekkere snack voor bij borrel
Gehaktballetjes-van-de-bbq

Een verrassend lekkere snack

Een gerechtje met lamsvlees vind ik altijd leuk om te maken. Het is net even wat anders qua smaak dan dat je gewend bent. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Bastiaan een recept voor Libanese lamsballetjes uit het boek SLA liet zien. Hij was benieuwd naar dit recept dus hebben we dit omgetoverd tot een lekkere snack van de BBQ. Zo snel kan het gaan! De pittige kruiden passen perfect bij de uitgesproken smaak van het lamsvlees. Dit is dan ook zeker een blijvertje om eens bij een borrel te serveren. Belangrijk bij lamsvlees is dat je vers vlees gebruikt van een betrouwbare slager. Hiermee voorkom je dat je vlees krijgt van een ouder lam wat zo'n sterke smaak heeft.

Lees introductie

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Libanese lamsgehaktballetjes

Aan de slag

Kookmodus
Pittige Libanese lamsgehaktballetjes van de BBQ
1
Snijd de sjalot, gember, knoflook en koriander fijn. De pistache nootjes kan je grof vermalen.
2
Meng dit alles met het lamsgehakt, de tomatenpuree en de harissa tot een geheel. Vorm vervolgens balletjes van ongeveer 3 cm. Laat de lamsballetjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast. Hiermee voorkom je dat de balletjes uit elkaar vallen zodra je ze op de BBQ legt.
3
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van ongeveer 180 graden.
4
Als de BBQ op temperatuur is leg je de balletjes op de indirecte kant van de BBQ. Wij hebben de balletjes in een cirkel rond de kolen gelegd. De kolenbakjes staan in het midden van de BBQ.
5
Sluit voorzichtig de deksel en relax! Check na ongeveer 60 minuten de temperatuur van de lamsballetjes. Als deze een kerntemperatuur hebben van 70°C mogen ze van de BBQ. Serveer ze direct met een lekkere knoflooksaus. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund