
Garnalenspies van de BBQ. Een van de populairste ‘vis’ gerechten van de BBQ zijn garnalen. Of je ze nou in z’n geheel grilt of gepeld, garnalen zijn heerlijk van de BBQ. Door het stevige vlees kunnen ze ook tegen een stootje. Dat maakt de bereiding super makkelijk. Lekker direct boven het houtskool tot ze een mooie oranje kleur krijgen.
In dit recept hebben de garnalen de hoofdrol. Wij hebben de garnalen echter gemarineerd in gedroogde jalapeno en knoflook. Deze combinatie geven de garnalen een lekkere frisse’kick’. Jalapeno is een pepersoort die als licht pittig te beschouwen is. Hij is minder heftig dan een rode peper maar heeft meer smaak dan een paprika. Zo is het eigenlijk een echte allemansvriend.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
- De Weber Summit Kamado door Weber Nederland
- Houtskool door ECHTGOED
Bedankt!
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.