
Kipdij met piri piri kruiden op een stengel citroengras. Maar laat je niet beetnemen door de omvang. De smaak blaast je serieus om ver! Kip piri piri is voor mij iets bijzonders. Ik ben inmiddels meerdere keren in Portugal geweest en heb daar dit heerlijke gerecht mogen eten. Natuurlijk wil je dit dan ook direct namaken thuis maar dat duurde toch langer dan verwacht. Tot het moment dat we van onze partner Van Beekum Specerijen een verrassingspakketje ontvingen (#nospon). Hier zat een piri piri dry rub in en ik was gelijk verkocht. Ik heb al verschillende gerechtjes met deze rub gemaakt en dit is nooit tegengevallen.
In Portugal zelf wordt voornamelijk de hele kip gevlinderd bereid op een houtskoolgrill. Om een eigen draai aan dit traditionele gerecht te geven wilde ik geen hele kip bereiden met deze kruiden maar een lekkere spies maken met enkel de kipdij, mijn favoriete onderdeel van de kip. En wat is er dan leuker om niet een normale spies te gebruiken maar een citroengras stengel?! Naast dat het er leuk uit ziet geeft deze stengel ook nog een frisse touch aan het gemarineerde vlees. En aangezien piri piri best wel pittig kan zijn is dit een lekkere bijkomstigheid! De citroengras is ook perfect te gebruiken voor onze kipsate.
Wat ik zelf leuk vind is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt voor dit recept! Je bent dus ook snel klaar met je boodschappen! Lucky you! b. Bij spiesjes Nheb ik een pittige mayonaise geserveerd. Hiervoor heb ik enkel wat mayonaise en sriracha chilisaus gemengd. Simpel maar smaakvol!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.