Piri piri kipdijspiesen met citroengras

Dit is echt een leuke variant op de klassieke kip piri piri
BBQ-kip-recept-met-citroengras-en-piripiri
In samenwerking met:

Een hele mond vol voor een klein hapje.

Kipdij met piri piri kruiden op een stengel citroengras. Maar laat je niet beetnemen door de omvang. De smaak blaast je serieus om ver! Kip piri piri is voor mij iets bijzonders. Ik ben inmiddels meerdere keren in Portugal geweest en heb daar dit heerlijke gerecht mogen eten. Natuurlijk wil je dit dan ook direct namaken thuis maar dat duurde toch langer dan verwacht. Tot het moment dat we van onze partner Van Beekum Specerijen een verrassingspakketje ontvingen (#nospon). Hier zat een piri piri dry rub in en ik was gelijk verkocht. Ik heb al verschillende gerechtjes met deze rub gemaakt en dit is nooit tegengevallen.

Lees introductie
Kip piri piri

In Portugal zelf wordt voornamelijk de hele kip gevlinderd bereid op een houtskoolgrill. Om een eigen draai aan dit traditionele gerecht te geven wilde ik geen hele kip bereiden met deze kruiden maar een lekkere spies maken met enkel de kipdij, mijn favoriete onderdeel van de kip. En wat is er dan leuker om niet een normale spies te gebruiken maar een citroengras stengel?! Naast dat het er leuk uit ziet geeft deze stengel ook nog een frisse touch aan het gemarineerde vlees. En aangezien piri piri best wel pittig kan zijn is dit een lekkere bijkomstigheid! De citroengras is ook perfect te gebruiken voor onze kipsate.

Simpel recept

Wat ik zelf leuk vind is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt voor dit recept! Je bent dus ook snel klaar met je boodschappen! Lucky you! b. Bij spiesjes Nheb ik een pittige mayonaise geserveerd. Hiervoor heb ik enkel wat mayonaise en sriracha chilisaus gemengd. Simpel maar smaakvol!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Kipspies piri piri
500 gram kipdijfilet
6 stuks citroengras
Pittige mayonaise

Aan de slag

Kookmodus
Piri piri kipdijspiesen met citroengras
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2,5 cm en doe deze in een kom.
2
Rijg nu de blokjes aan de citroengras. Als de blokjes stevig op de stengel zitten kneus je de stengel op een paar plekken. Op deze manier komt de smaak van de citroengras beter vrij.
3
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van 180°C.
4
Leg je spiesjes indirect op de BBQ en sluit de deksel. Na ongeveer een kwartier check je de temperatuur en als deze rond de 60 graden is leg je ze direct boven de kolen.
5
Het vet kan nu lekker krokant worden. Draai de spiesjes tot ze overal even mooi gegaard zijn en een temperatuur van 72°C hebben.
6
Serveer met een lekkere pittige chili mayonaise. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund