De ultieme Pecorino kaassaus – romig, hartig en verslavend lekker

Pure comfortfood in sausvorm.
Pecorino-kaassaus-recept

De perfecte match

Soms proef je iets en weet je meteen: dit is pure comfortfood. Deze Pecorino kaassaus is precies dat. De combinatie van de zoute, pittige Pecorino Romano, een vleugje zwarte peper en de fluweelzachte structuur maakt deze saus perfect voor pasta. luxe dipsaus of gegrild vlees van de BBQ.

Lees introductie
De perfecte pecorino kaassaus

Weet je wat deze pecorino kaassaus bijzonder maakt? Het zit ‘m in de balans. De krachtige smaak van de pecorino krijgt ondersteuning van de bouillon en een scheutje room, terwijl een klassieke roux zorgt voor de perfecte binding. Daarbij doen we er ook nog een scheutje witte wijn in, dit geeft net een vleugje frisheid en extra complexiteit aan de saus. Leuk weetje: Pecorino Romano is een van de oudste kazen ter wereld en werd al door de Romeinse legioenen gegeten. Toen diende het als energierijke voeding voor soldaten—nu gebruiken we het liever voor een next-level kaassaus.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Pecorino kaassaus

Aan de slag

Kookmodus
De ultieme Pecorino kaassaus – romig, hartig en verslavend lekker
1
Rasp de pecorino fijn en zet apart.
2
We starten met het maken van de roux. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer de bloem er goed doorheen en bak even kort aan tot de bloem gaar is.
3
Voeg nu de bouillon, gemalen zwarte peper en witte wijn toe, roer er goed doorheen en laat 10 minuten inkoken.
4
Haal het pannetje van het vuur en voeg nu de slagroom toe en roer er goed doorheen. Als laatste voegen we de geraspte pecorino door de saus. Roer dit er goed doorheen zodat de kaas langzaam kan smelten en de saus een geheel wordt.
5
Wil je de saus eventueel wat dunner, voeg dan nog wat bouillon toe.
6
Serveer bij je favoriete BBQ gerecht. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Zwarte peper door  Van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund