Paprika pesto rolletjes met mozzarella van de BBQ

Hét vegetarische borrelhapje van de barbecue!
Vega-recept-van-de-bbq-paprika-rolletjes

Paprika van de BBQ. Wie dat uitgevonden heeft mag van mij een standbeeld krijgen.

Je krijgt een mooie kleur op je bord en het is nog gezond ook. Voeg daar nog pesto en mozzarella aan toe en je hebt een heerlijk vegetarisch borrelhapje.

Lees introductie
Vriend Hendrik

Voor dit recept wil ik alle credits geven aan mijn vriend Henrik. Hij appte mij laatst; "Bas ik heb vandaag iets lekkers gemaakt op de BBQ! Ideetje voor BBQproof?" Toen hij vertelde dat het een combinatie was van paprika, mozzarella en pesto was ik om en heb ik vrij snel de BBQ aan gestoken om het te proberen. Het is inderdaad een heerlijk gerecht, ideaal voor bij de borrel of als bijgerecht.

 

Paprika uit een potje

Voor dit recept kan je gegrilde paprika's uit een potje gebruiken maar dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben de paprika's zelf gegrild, dit is namelijk veel leuker om te doen. En het is super simpel, je laat de paprika's namelijk helemaal zwart worden en haalt dan het velletje eraf. In dit artikel lees je hoe je dit kan doen. Ook met de pesto kan je variëren. Wij hebben zelf de pesto gemaakt, deze zullen wij later nog delen op ons blog.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Paprika rolletjes

Aan de slag

Kookmodus
Paprika pesto rolletjes met mozzarella van de BBQ
1
Wij vinden het lekker om de paprika's al een paar dagen eerder te grillen en dan in knoflookolie te bewaren. Uiteraard hoeft dit niet perse. Gril dan de paprika's tot ze zwart zijn en verwijder het velletje.
2
Snijd de paprika vervolgens in repen en leg apart. Ook de mozzarella snijden we in kleine stukjes. Vervolgens smeer je de paprika's in met verse pesto en vul je deze met mozzarella. Prikker erin en je hapje is klaar.
3
Bereid de barbecue ondertussen voor om  indirect te grillen op 180°C.
4
Leg de paprika rolletjes in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. De paprika rolletjes zijn klaar wanneer de mozzarella begint te smelten. Dit gaat vrij snel, dus houdt het goed in de gaten. Voor dat je het weet druipt de mozzarella in je BBQ.
5
En serveren maar! Eet smakelijk.
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund