
Je krijgt een mooie kleur op je bord en het is nog gezond ook. Voeg daar nog pesto en mozzarella aan toe en je hebt een heerlijk vegetarisch borrelhapje.
Voor dit recept wil ik alle credits geven aan mijn vriend Henrik. Hij appte mij laatst; "Bas ik heb vandaag iets lekkers gemaakt op de BBQ! Ideetje voor BBQproof?" Toen hij vertelde dat het een combinatie was van paprika, mozzarella en pesto was ik om en heb ik vrij snel de BBQ aan gestoken om het te proberen. Het is inderdaad een heerlijk gerecht, ideaal voor bij de borrel of als bijgerecht.
Voor dit recept kan je gegrilde paprika's uit een potje gebruiken maar dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben de paprika's zelf gegrild, dit is namelijk veel leuker om te doen. En het is super simpel, je laat de paprika's namelijk helemaal zwart worden en haalt dan het velletje eraf. In dit artikel lees je hoe je dit kan doen. Ook met de pesto kan je variëren. Wij hebben zelf de pesto gemaakt, deze zullen wij later nog delen op ons blog.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.