
Gehaktballetjes in tomatensaus, je kent ze wel. Van een verjaardag of in jouw favoriete tapasrestaurant. Sowieso heeft de gehaktbal een monumentale waarde in Nederland. Iedereen heeft zijn eigen recept of eet de lekkerste ballen bij zijn/haar oma. Zelfs de woensdag is geclaimd door gehakt (gehaktdag duh ;)), dat zegt wel iets. Natuurlijk maak jij onze smeuïge gehaktbal regelmatig en misschien noem je deze zelfs in één adem met die van jouw oma. Na vandaag kan je nog een derde aan dit rijtje toevoegen. Want deze gehaktballetjes smaken hemels.
Afgelopen jaar was er een Italiaanse jongen in Masterchef Australië die gehaktballetjes maakte in tomatensaus. Elke aflevering maakte hij wel iets wat hij van zijn oma had geleerd. Zo ook in deze aflevering. Na een super enthousiaste jury, werd ik ook erg nieuwsgierig. Ik heb gelijk het het recept opgezocht en ben de keuken in gegaan. Nou ik kan je gelijk vertellen, deze gehaktballetjes wil je proeven. Door riblappen gehakt en varkensgehakt te gebruiken zijn deze gehaktballetjes super smeuïg. Door ze ook nog eens te roken en te grillen op de BBQ geef je ze zelfs nog een extra smaakdimensie mee. De pittige salsa rossa die je erbij serveert maakt het feestje helemaal af! Ik heb overigens wel een eigen draai aan het recept gegeven.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Bakplaat door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.