
Mini appelcroissantjes. Van de BBQ? Jazeker! Dit keer maken we weer eens een zoet gerecht op de barbecue. Eentje die je zowel bij de koffie maar ook als toetje kunt serveren. Supersimpel maar echt waanzinnig lekker. Soms heb je van die momenten dat de inspiratie voor een nieuw gerecht spontaan ontstaat. Dat is ook zo bij dit leuke receptje. Zo nu en dan maak ik wel eens van die verse croissantjes uit zo’n rol met vers deeg. Mijn zoontje helpt dan graag (5 seconden) mee en binnen 20 mins heb je een heerlijk ontbijtje. Vaak maak ik verschillende varianten waaronder met kaas (duh) en met suiker.
Bij de laatste keer had ik in mijn hoofd zitten om weer eens iets anders te maken. Met een zelfgemaakte appeltaart (staat nog op de bucketlist voor op de bbq) in gedachte wilde ik dit eerst in het klein proberen (mini appelcroissantjes dus). Dus wat heb je nodig? Appel, croissantdeeg, kaneel, ei en suiker. Hoe lekker! Zo gezegd zo gedaan en het was verrukkelijk. Ik vind het een soort appelflap maar dan anders. Heel erg lekker in ieder geval!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
- Kaneel door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.