Mini appelcroissantjes van de BBQ

Een heerlijk hapje voor als dessert of bij een bakkie koffie!
recept-toetje-appel-bbq
In samenwerking met:

Een toetje van de BBQ?

Mini appelcroissantjes. Van de BBQ? Jazeker! Dit keer maken we weer eens een zoet gerecht op de barbecue. Eentje die je zowel bij de koffie maar ook als toetje kunt serveren. Supersimpel maar echt waanzinnig lekker. Soms heb je van die momenten dat de inspiratie voor een nieuw gerecht spontaan ontstaat. Dat is ook zo bij dit leuke receptje. Zo nu en dan maak ik wel eens van die verse croissantjes uit zo’n rol met vers deeg. Mijn zoontje helpt dan graag (5 seconden) mee en binnen 20 mins heb je een heerlijk ontbijtje. Vaak maak ik verschillende varianten waaronder met kaas (duh) en met suiker.

Lees introductie
Appeltaart als inspiratie

Bij de laatste keer had ik in mijn hoofd zitten om weer eens iets anders te maken. Met een zelfgemaakte appeltaart (staat nog op de bucketlist voor op de bbq) in gedachte wilde ik dit eerst in het klein proberen (mini appelcroissantjes dus). Dus wat heb je nodig? Appel, croissantdeeg, kaneel, ei en suiker. Hoe lekker! Zo gezegd zo gedaan en het was verrukkelijk. Ik vind het een soort appelflap maar dan anders. Heel erg lekker in ieder geval!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Mini appelcroissantjes

Aan de slag

Kookmodus
Mini appelcroissantjes van de BBQ
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Leg de pizzasteen alvast op de BBQ zodat deze kan voorverwarmen.
2
Schil de appel en snijd deze in partjes. Doe de partjes in een mengkom en doe hier de suiker en kaneel bij.
3
Rol het croissantdeeg uit en snijd hier kleine driehoekjes uit. Het moeten tenslotte mini croissantjes worden. Zie afbeelding als voorbeeld hoe te snijden.
4
Rol de appelpartjes in het deeg.
5
Snijd een stuk bakpapier zo dat het de hele pizzasteen bedekt.
6
Leg de mini appelcroissantjes verspreid over de steen en bestrijk met het opgeklopte ei. Bestrooi eventueel nog met wat suiker.
7
Gaar de mini croissantjes tot deze mooi bruin zijn gekleurd. Bij ons duurde dit ongeveer 15 minuten.
8
Serveer direct want warm zijn ze het lekkerst!
Mede mogelijk gemaakt door

- Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
- Kaneel door  van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund