
Als ik aan Dorade denk, denk ik direct aan vakantie. Je ziet deze vis namelijk vaak in de landen ronde de Middellandse Zee zoals Spanje, Italië en Frankrijk. Dit zijn de landen waar je van die enorm grote supermarkten hebt met grote visafdelingen waar de verse vis je stralend aan kijkt. Ik vind het altijd heerlijk om daar rond te neuzen. Je kiest zelf de vis die je wilt, deze wordt voor je schoon gemaakt en vervolgens in een vet vrij papier aan je meegegeven. Heerlijk! Thuis aangekomen vul je de vis met verse kruiden en gril je het direct boven de kolen of vuur. Het huidje wordt lekker krokant en het visvlees heerlijk sappig. Zie je het voor je? Ik wel in ieder geval!
Om je altijd in vakantiemodus te houden delen wij hier ons recept voor een heerlijk gegrilde dorade met verse kruiden. Wij hebben geprobeerd onze vakantie vibes in dit gerecht te stoppen. Hoe leuk! Dus zonnebril op, korte broek aan en met je teenslippers naar de visboer! Adios!
Wist je dat alle dorades als vrouwtje worden geboren?
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.