Gevulde met verse tuinkruiden dorade van de BBQ

Vers gegrild boven het houtskool, 'Do we need to say more?'
Recept-hele-dorade-met-verse-kruiden

Gegrilde dorade op de BBQ = vakantie

Als ik aan Dorade denk, denk ik direct aan vakantie. Je ziet deze vis namelijk vaak in de landen ronde de Middellandse Zee zoals Spanje, Italië en Frankrijk. Dit zijn de landen waar je van die enorm grote supermarkten hebt met grote visafdelingen waar de verse vis je stralend aan kijkt. Ik vind het altijd heerlijk om daar rond te neuzen. Je kiest zelf de vis die je wilt, deze wordt voor je schoon gemaakt en vervolgens in een vet vrij papier aan je meegegeven. Heerlijk! Thuis aangekomen vul je de vis met verse kruiden en gril je het direct boven de kolen of vuur. Het huidje wordt lekker krokant en het visvlees heerlijk sappig. Zie je het voor je? Ik wel in ieder geval!

Lees introductie
Ons geheime vakantierecept

Om je altijd in vakantiemodus te houden delen wij hier ons recept voor een heerlijk gegrilde dorade met verse kruiden. Wij hebben geprobeerd onze vakantie vibes in dit gerecht te stoppen. Hoe leuk! Dus zonnebril op, korte broek aan en met je teenslippers naar de visboer! Adios!

Funfact

Wist je dat alle dorades als vrouwtje worden geboren?

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Overig

Aan de slag

Kookmodus
Gevulde met verse tuinkruiden dorade van de BBQ
1
Laat de visboer je dorade al ontschubben. Scheelt je een hoop werk in de keuken!
2
Spoel de dorade af onder de kraan en snijd de de huid voorzichtig in. Vul de buik van de vis met de kruiden en schijfjes citroen. Je zou evt. de vis kunnen opbinden met wat touw (zoals we met deze zeebaars hebben gedaan). Bestrooi de vel kant met zout.
3
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 200 graden.
4
Leg de vis op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Na ongeveer 8 minuten draai je de dorade voorzichtig om.
5
Wij hebben als laatste de vis even kort direct gegrild. Hierdoor krijg je een lekker krokant velletje. Let wel op, de huid kan iets plakken aan het rooster. Dit is niet erg, probeer te voorkomen dat het vlees zelf loslaat.
6
Haal de vis van de BBQ en snijd voorzichtig de filet van de graat. Serveer met een nieuw schijfje citroen en met een lekkere ravigottesaus. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund