
De hotdog is een van onze nieuwe favoriete gerechten. Je kan er zo veel kanten mee op. Dat maakt het een gerecht dat nooit verveeld. Onze vorige twee varianten, de klassieke en de Mexicaanse, zijn erg in de smaak gevallen. Dat betekent dus tijd voor een nieuwe variant!
Sinds wij in mei ons eigen Texelse lam-pakket ontvingen draait de receptmachine volop (check onze review). We hebben natuurlijk al een overheerlijke lamsbout gemaakt maar er zat meer vlees in het pakket. Bij het zien van de lamsmerguez dachten wij allebei direct aan een hotdog! Voor diegene die het niet weten: een merguez is een pittig gekruid worstje uit de Noord Afrikaanse keuken. Ze zijn vaak donker van kleur en een stuk dunner vergeleken met de Nederlandse saucijs.
Harissa is gelijk het eerste wat bij ons naar boven komt als basis voor deze hotdog. Harissa is namelijk een Noord-Afrikaanse sambal op basis van paprika. Omdat de merguez van zichzelf al pittig is hebben wij er yoghurt-harissa gemaakt. Door yoghurt met harissa te mengen krijg je een heerlijke licht pittige saus. En uiteraard mag verse munt ook niet ontbreken. Al deze smaken samen maakt het een smaaksensatie. Ze passen perfect bij het lamsworstje.
De lams mergeuz is een hele toegankelijke BBQ worst. Het worstje past perfect in een hotdog broodje en is ook lekker gekruid. Doordat de merguez gekruid is, is de lamssmaak heel zacht en op de achtergrond.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Lamsmerguez van koopeenkoe.nl (Grutto)
- Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
- ECHT premium houtskool
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.