Mango-Ananas spies - een tropisch feest van de BBQ

Een heerlijk toetje van de BBQ
Toetje-van-de-bbq-ananas-met-kokos

Mango-Ananas spies - een tropisch feest van de BBQ

Onze mango-ananas spies; sluit je ogen en denk aan een zonsondergang op een tropisch eiland. Je hebt net heerlijk gegeten maar hebt nog een gaatje over voor een toetje. Wat doe je dan?

Lees introductie
Toetje van de BBQ

Combineer deze gedachte met BBQproof. Je zal denken; 'huh, een toetje van de BBQ?' Jazeker! Het draait bij BBQproof namelijk niet altijd om vlees of vis. Ook met fruit kunnen wij prima uit de voeten. Vooral stevige fruitsoorten zoals ananas of mango, zijn zeer geschikt om mee te BBQ-en.

Simpel en smaakvol

Dit toetje is super simpel te bereiden. Daarbij geef je een tropische touch aan je BBQ waarmee je jouw gasten zeker zult verrassen. Het licht verteerbare gerecht is daarbij klaar in een paar minuten en 100% vegetarisch.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Mango - ananas spiesjes
50 gram kokosrasp
200 ml Liqor 43
Overig
4 stuks spiesen

Aan de slag

Kookmodus
Mango-Ananas spies - een tropisch feest van de BBQ
1
Maak de ananas schoon en snij deze in gelijke blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 centimeter.
2
Doe hetzelfde met de mango. Leg de blokjes in een grote schaal zodat er geen blokjes op elkaar liggen maar wel de gehele bodem bedekt is.
3
Giet nu de Licor 43 over het fruit totdat er een mooi laagje in de schaalt ligt. Dek nu de schaal af en zet deze in de koelkast.
4
Bereid de BBQ voor om direct te grillen, of gebruik de restwarmte in je BBQ als je er al een sessie op hebt zitten. Hij hoeft namelijk niet extreem heet te zijn, rond de 140 graden is prima.
5
Schep ondertussen de ananas- en mangoblokjes om zodat de andere kant ook in de Liqor 43 komt te liggen. Giet er eventueel wat bij als je denkt te weinig te hebben. :D
6
Rijg de blokjes om en om op een bamboe-spiesen en strooi naar eigen smaak de kokosrasp over de spiesen heen.
7
Leg de spiesen voorzichtig op de directe kant van de BBQ. Grill ze voor ongeveer 30 seconden per kant totdat de kokos licht bruin is gekleurd. Serveer met een lekker bolletje vanille roomijs. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund