
Kippenvleugels is één van de populairste borrelsnacks die we kennen. Je ziet ze overal voorbij komen; bij de zwembadbar, op de vrijdagmiddagborrel, bij de snackbar of op de verjaardag van je oom. En geef maar toe, jij pakt dan ook zeker zo’n heerlijke kippenvleugel. Om daarna snel een slok van je biertje te nemen, aangezien ze nooit zuinig zijn met de kruiden. Heerlijk! “Doe mij er nog maar één, en ook een kippenvleugel” zeg ik dan.
Bij de snackbar krijg je de kippenvleugels uiteraard gefrituurd en bij je oom is de kans aanwezig dat ze uit de oven komen. Beide heerlijk maar er is natuurlijk nog een manier; kippenvleugels van de BBQ! Je raadt het al, ik maak ze altijd klaar op de barbecue. Als we er toch een feestje van maken, laten we het dan goed doen. Het mooie aan dit recept, is dat het super simpel is. Het enige wat je hoeft te doen is de kippenvleugels te kruiden en op de BBQ te leggen. Deksel erop en wachten maar. En als je dan toch wat houtchunks hebt liggen, leg er dan een blokje bij. Heerlijke rooksmaak erover. Dat wordt smullen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- Kruidenrub door BBQking
Bart bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.