Licht gerookte kippenvleugels

Kippenvleugels met een lichte rooksmaak!
Kippenvleugels-van-de-bbq
In samenwerking met:

Licht gerookte kippenvleugels

Kippenvleugels is één van de populairste borrelsnacks die we kennen. Je ziet ze overal voorbij komen; bij de zwembadbar, op de vrijdagmiddagborrel, bij de snackbar of op de verjaardag van je oom. En geef maar toe, jij pakt dan ook zeker zo’n heerlijke kippenvleugel. Om daarna snel een slok van je biertje te nemen, aangezien ze nooit zuinig zijn met de kruiden. Heerlijk! “Doe mij er nog maar één, en ook een kippenvleugel” zeg ik dan.

Lees introductie
kippenvleugels van de BBQ

Bij de snackbar krijg je de kippenvleugels uiteraard gefrituurd en bij je oom is de kans aanwezig dat ze uit de oven komen. Beide heerlijk maar er is natuurlijk nog een manier; kippenvleugels van de BBQ! Je raadt het al, ik maak ze altijd klaar op de barbecue. Als we er toch een feestje van maken, laten we het dan goed doen. Het mooie aan dit recept, is dat het super simpel is. Het enige wat je hoeft te doen is de kippenvleugels te kruiden en op de BBQ te leggen. Deksel erop en wachten maar. En als je dan toch wat houtchunks hebt liggen, leg er dan een blokje bij. Heerlijke rooksmaak erover. Dat wordt smullen.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

KIppenvleugels

Aan de slag

Kookmodus
Licht gerookte kippenvleugels
1
Houd je vast. Kruid alle vleugels. Wat ons betreft mag je uitschieten met de kruiden. Bereid nu de BBQ voor om indirect te grillen op 180-200 graden.
2
Leg de vleugels in de indirecte zone van de BBQ. Zoals je kan zien op de foto leggen wij ze om de kolen heen. Het houtskool hebben wij in de kolenbakjes gelegd. Pak vervolgens een kleine houtchunck en leg die op het houtskool en sluit het deksel.
3
Na ongeveer 45 minuten waren onze kippenvleugels klaar. Uiteraard kan je voor de zekerheid ook de kerntemperatuur meten. Deze moet minimaal 75 graden zijn.
4
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- Kruidenrub door BBQking
Bart bedankt :-)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund