
De eerste keer dat ik lamsbout heb gegeten was een paar jaar geleden bij een restaurant in Amersfoort. Ik was met een paar collega's uit eten bij een echte Argentijn en mijn oog viel als snel op de heerlijke runderklassiekers zoals ribeye en entrecote. Mijn collega bleef echter hangen bij de lamsbout. Lang verhaal kort; we besloten te delen. Ik een dikke ribeye en hij de lamsbout. Ik kan je vertellen dat ik later vaker voor de lamsbout heb gekozen! Wat een heerlijk stuk vlees. Super mals en een rijke smaak.
Natuurlijk geldt hier dat de smaak van lamsvlees onder andere wordt bepaald door de leeftijd van het dier toen het geslacht werd. Hoe ouder het dier hoe sterker de smaak. Hierdoor hebben sommige mensen wel eens een slechte ervaring opgedaan. Dat is aan de ene kant begrijpelijk maar aan de andere kant zeker niet. Voor dit recept hebben wij de lamsbout(en) ingesmeerd met grove mosterd, munt, rozemarijn en het sap van een halve citroen. Even kort gerookt en daarna langzaam verder laten garen. Dit lijkt simpel maar is een absolute smaakbom. Waanzinnige smaakcombinatie!
De lambsout plakken komen uit het koopeenlam-pakket (lees hier onze review). Een pakket vol lamsvlees uit eigen land, namelijk Texel! Overigens is het nu het moment om lamvlees te eten, het 'lams seizoen' is namelijk van juli t/m augustus. De boeren op Texel zijn gaan samenwerken om hun prachtige product onder de aandacht te brengen (omdat er behoorlijk veel wordt geïmporteerd uit Nieuw Zeeland). Hier hoef je dus niet bang te zijn dat je niet precies weet waar je vlees vandaan komt. Zowel de boer (John en Cor Hin uit De Cocksdorp, hoi! :)) als het lot van de lammeren (in ons geval 2402) wordt getoond en is dus volledig traceerbaar en transparant. Hoe cool is dat!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Lamsbout met been door Koopeenkoe.nl
- ECHT Houtskool door Echtgoed
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.