Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Mals lamsvlees met een krokante korst vol Italiaanse kruiden!
Lamsrack-recept-van-de-bbq-met-groene-kruidenkorst
In samenwerking met:

Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Lamsrack met een kruidenkorst. Dit is weer zo’n gerecht die ik vaak voorbij heb zien komen op bijvoorbeeld Pinterest. En nu was het eindelijk tijd om hier een BBQproof variant van te maken. De receptuur is dan ook een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen in mijn zoektocht naar de perfecte lamsrack met kruidenkorst. Ik heb het overigens wel simpel gehouden met 3 verse groene kruiden en Parmezaanse kaas, een Italiaanse variant dus! Maar ik verzeker je dat dit een succes wordt! Nb. Mocht je het vlees ‘gewoon’ naturel willen bereiden hebben we daar ook een lekker recept voor!

Lees introductie
Lamsrack

Mensen hebben soms een vooroordeel over lamsvlees. Het smaakt naar ‘boerderij’ of het is zo sterk van smaak. Kans is groot dat deze mensen schapenvlees hebben gegeten. Lamsvlees krijgt namelijk een sterkere smaak zodra het beest ouder wordt. Over het algemeen geldt: hoe jonger het lam hoe malser het vlees en fijner de smaak. Overigens heeft ook de voeding van het lam invloed op de smaak van het vlees. Koop je vlees bij een goede slager waarbij je weet waar het vlees vandaan komt. Zo voorkom je een vervelende ervaring!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Aan de slag

Kookmodus
Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
2
Haal de lamsrack 30 minuten van te voren uit de koelkast. Snijd de kruiden fijn en meng dit samen met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout tot een stevig mengsel. Je kan dit natuurlijk ook in een keukenmachine doen. :)
3
We gaan de lamsrack eerste even kort direct grillen boven de kolen. Handig als de dan de botjes buiten de BBQ houdt. Daarmee voorkom je dat deze verbranden. We grillen de lamsrack ongeveer 1,5 minuut per kant.
4
Als het vlees rondom dichtgeschroeid is verplaatsen we het rack naar de indirecte kant van de BBQ. Smeer het kruidenmengsel op het vlees. Check die gave kleuren!
5
We garen het vlees tot ongeveer 53°C kerntemperatuur. Dit duurde bij ons ongeveer 30 minuten. Haal het rack van de BBQ en laat even rusten onder een theedoek (dan blijft je korstje lekker krokant).
6
Snijd de lamsrack langs de botjes en serveer direct. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- ECHT premium houtskool
ECHT bedankt :-)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund