
Lamsrack met een kruidenkorst. Dit is weer zo’n gerecht die ik vaak voorbij heb zien komen op bijvoorbeeld Pinterest. En nu was het eindelijk tijd om hier een BBQproof variant van te maken. De receptuur is dan ook een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen in mijn zoektocht naar de perfecte lamsrack met kruidenkorst. Ik heb het overigens wel simpel gehouden met 3 verse groene kruiden en Parmezaanse kaas, een Italiaanse variant dus! Maar ik verzeker je dat dit een succes wordt! Nb. Mocht je het vlees ‘gewoon’ naturel willen bereiden hebben we daar ook een lekker recept voor!
Mensen hebben soms een vooroordeel over lamsvlees. Het smaakt naar ‘boerderij’ of het is zo sterk van smaak. Kans is groot dat deze mensen schapenvlees hebben gegeten. Lamsvlees krijgt namelijk een sterkere smaak zodra het beest ouder wordt. Over het algemeen geldt: hoe jonger het lam hoe malser het vlees en fijner de smaak. Overigens heeft ook de voeding van het lam invloed op de smaak van het vlees. Koop je vlees bij een goede slager waarbij je weet waar het vlees vandaan komt. Zo voorkom je een vervelende ervaring!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- ECHT premium houtskool
ECHT bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.