
Kruidenboter en BBQ gaan in Nederland hand in hand. Bij elke barbecue komt er wel een schaal brood op tafel met kruidenboter en satésaus (check deze zelfgemaakte!). Nou zijn wij niet zo van de traditionele BBQ maar toch komt het ook wel eens voor dat wij stokbrood bij de barbecue serveren. Vaak is dit dan een starter voordat we écht beginnen. De gasten even laten acclimatiseren met een klein hapje op tafel. Wanneer dit het geval is maken we natuurlijk ook onze eigen kruidenboter. Heerlijk met verse bieslook, peterselie en knoflook. Klein beetje zout en peper erbij en klaar is Kees. Zo simpel is het én ook nog eens erg lekker! Eventueel zou je in plaats van verse knoflook ook gepofte knoflook kunnen gebruiken, deze is wat minder sterk van smaak.
Kruidenboter is niet alleen erg lekker op stokbrood. Ook kan je deze heerlijk gebruiken bij gepofte aardappel of om in te smeren op een steak als entrecote of ribeye.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.