Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

Een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter!
Het-lekkerste-kruidenboter-recept

Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

Kruidenboter en BBQ gaan in Nederland hand in hand. Bij elke barbecue komt er wel een schaal brood op tafel met kruidenboter en satésaus (check deze zelfgemaakte!). Nou zijn wij niet zo van de traditionele BBQ maar toch komt het ook wel eens voor dat wij stokbrood bij de barbecue serveren. Vaak is dit dan een starter voordat we écht beginnen. De gasten even laten acclimatiseren met een klein hapje op tafel. Wanneer dit het geval is maken we natuurlijk ook onze eigen kruidenboter. Heerlijk met verse bieslook, peterselie en knoflook. Klein beetje zout en peper erbij en klaar is Kees. Zo simpel is het én ook nog eens erg lekker! Eventueel zou je in plaats van verse knoflook ook gepofte knoflook kunnen gebruiken, deze is wat minder sterk van smaak.

Lees introductie
Combinaties met kruidenboter

Kruidenboter is niet alleen erg lekker op stokbrood. Ook kan je deze heerlijk gebruiken bij gepofte aardappel of om in te smeren op een steak als entrecote of ribeye.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter
1
Haal de roomboter een paar uur van te voren uit de koelkast. Deze wordt dan lekker zacht. Zo kan je de kruiden er eenvoudig doorheen mengen.
2
Pak een grote kom en stop daar de zachte roomboter in. Snijd de knoflook, peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de roomboter.
3
Meng alles met een vork door de roomboter heen. Voeg naar smaak nog peper en zout toe. Blijf tussendoor proeven. Wanneer de kruidenboter naar smaak is, is deze klaar. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund