
Ook in ons prachtige dorp Spakenburg wordt dit bijna door iedereen wekelijks gegeten (duh :)). Deze krokant gebakken stukjes vis worden vrijwel altijd in een visbakpan (lees: frituur) gebakken. Zeker niet verkeerd qua smaak, alleen kan dit volgens ons ook anders. In dit recept maken wij krokante vishapjes van kabeljauw, met andere woorden: kibbeling van de BBQ! Dus zonder olie maar met de heerlijke smaak van verse kabeljauw. Hoe leuk!
Het leuke aan deze manier van kibbeling maken is dat je alle kanten op kunt qua smaak. Je kan een grove broodkruim pakken van donkere broodsoorten maar het ook licht houden door met panko te werken. Daarnaast is het erg belangrijk dat je met verse vis werkt. Als de vis ingevroren is geweest wordt deze vochtiger waardoor de paneer laag minder goed hecht.
En wat is er lekkerder bij een stukje gebakken vis dan een eigen gemaakte saus? Wij hebben bij dit gerecht zelf ravigottesaus gemaakt die je in een handomdraai op tafel zet. Super snel en enorm lekker!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.