Krokante kabeljauw - kibbeling van de BBQ

De klassieke lekkernij maar dan van de BBQ
Kibbeling-van-kabeljauw-van-de-bbq

Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden?

Ook in ons prachtige dorp Spakenburg wordt dit bijna door iedereen wekelijks gegeten (duh :)). Deze krokant gebakken stukjes vis worden vrijwel altijd in een visbakpan (lees: frituur) gebakken. Zeker niet verkeerd qua smaak, alleen kan dit volgens ons ook anders. In dit recept maken wij krokante vishapjes van kabeljauw, met andere woorden: kibbeling van de BBQ! Dus zonder olie maar met de heerlijke smaak van verse kabeljauw. Hoe leuk!

Lees introductie
Kibbeling van de BBQ

Het leuke aan deze manier van kibbeling maken is dat je alle kanten op kunt qua smaak. Je kan een grove broodkruim pakken van donkere broodsoorten maar het ook licht houden door met panko te werken. Daarnaast is het erg belangrijk dat je met verse vis werkt. Als de vis ingevroren is geweest wordt deze vochtiger waardoor de paneer laag minder goed hecht.

Saus bij de kibbeling

En wat is er lekkerder bij een stukje gebakken vis dan een eigen gemaakte saus? Wij hebben bij dit gerecht zelf ravigottesaus gemaakt die je in een handomdraai op tafel zet. Super snel en enorm lekker!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Kibbeling van de BBQ

Aan de slag

Kookmodus
Krokante kabeljauw - kibbeling van de BBQ
1
Snijd de kabeljauwhaas in blokjes van ongeveer 3 cm breed en bestrooi naar smaak met de viskruiden.
2
Zet vervolgens drie schaaltjes naast elkaar. Doe wat bloem in het eerste schaaltje en klop in het tweede schaaltje 2 eieren los. In het laatste schaaltje stop je de broodkruimels.
3
Haal de kabeljauwblokjes vervolgens eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de broodkruimels. Zorg dat de blokjes goed zijn bedekt met de broodkruimels.
4
Bereid de BBQ voor indirect grillen op ongeveer 180 graden.
5
Als de BBQ op temperatuur is leg je de gepaneerde kabeljauwblokjes voorzichtig aan de indirecte kant van de BBQ en sluit je de deksel.
6
Na ongeveer 30 minuten is de kibbeling gaar. Haal voorzichtig de blokjes van het rooster en laat even kort rusten. Het korstje krijgt dan de kans even uit te wasemen zodat hij lekker krokant blijft!
7
Serveer de verse kibbeling met je zelf gemaakte ravigottesaus! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund