Koreaanse smashburger met Kimchi - waanzinnige fusion burger!

Heerlijke fusion burger!
Recept-Koreaanse-smashburger

Het beste van 2 wereldkeukens in 1 burger gevangen.

Ontdek de perfecte fusion van Koreaans en Amerikaans comfort food met deze Koreaanse smashburgers met kimchi. Sappig gegrild rundergehakt, krokant geplet op de bakplaat, gecombineerd met pittige kimchi, gesmolten kaas en een umami-bom van gochujang: dit is geen gewone hamburger! Deze Koreaanse twist op de klassieke smashburger is onweerstaanbaar voor liefhebbers van streetfood, spicy food en snelle, smaakvolle gerechten. Ideaal voor een weekenddiner of om indruk te maken tijdens een BBQ!

Lees introductie
Wat is kimchi?

Bij deze burger hebben we voor het eerst gewerkt met Kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans bijgerecht gemaakt van gefermenteerde groenten – meestal Chinese kool en rettich – op smaak gebracht met knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Door het fermentatieproces krijgt kimchi een kenmerkende zure, pittige en umami-rijke smaak die perfect past bij zowel Aziatische gerechten als creatieve fusionrecepten, zoals deze Koreaanse smashburgers. Het voegt een unieke diepte toe aan burgers en tilt het geheel naar een hoger niveau, echt waanzinnig!

Gochujang; Koreaanse chilipasta

Naast de Koreaanse smashburgers hebben wij meer recepten met een Koreaanse touché. Denk aan de kippenvleugels , steak sandwich of Bulgogi spareribs! De gochujang speelt hierbij de hoofdrol. Gochujang is een pittige, gefermenteerde Koreaanse chilipasta die een onmisbaar ingrediënt is in de Koreaanse keuken. Het wordt gemaakt van rode pepers, gefermenteerde sojabonen, kleefrijst en zout, en heeft een diepe, complexe smaak die zowel pittig, zoet als hartig is – een echte umami-kick. In dit recept hebben we het gehakt op smaak gebracht met de gochujang. Dit geeft de burger een heerlijke smaak maar ook een mooie rode kleur. Te gek!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Overig

Aan de slag

Kookmodus
Koreaanse smashburger met Kimchi - waanzinnige fusion burger!
1
Meng het gehakt met de gochujang, ketjap, gesnipperde witte ui, gemalen gember en de oosterse BBQ rub. Vorm mooie ballen van ongeveer 60 gram per stuk.
2
Bereid je BBQ voor om direct te grillen met de plancha. Warm de plancha goed op voordat je begint te grillen.
3
Snijd de burgerbollen doormidden, smeer licht in met olijfolie en gril deze even kort aan op de ingevette plancha tot ze mooi krokant zijn.
4
Leg de ballen van gehakt op de hete plancha en druk deze stevig aan. Bak de burgers ongeveer 2 minuten.
5
*tip* gebruik een bakpapiertje met aandrukken. Dan plakt de burger niet aan je spatel vast.
6
Draai de burgers om en beleg deze met de spicy chilli cheddar plakken. De burgers zijn klaar als de cheddarkaas mooi is gesmolten.
7
Leg de Koreaanse smashburgers op de burgerbollen. Op de bovenste burger leg je een paar flinke lepels kimchi. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Asian BBQ rub door  Van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund