
De Koreaanse keuken is al een tijdje bezig aan een opmars in Nederland. In de grotere steden vind je vaak de Korean BBQ restaurants waar je in veel gevallen zelf je eigen vlees mag grillen op een tafelBBQ. Dit is voor ons nog een voor op de bucketlist want de recensies zijn vaak lovend. In dit recept maken wij een Koreaanse sparerib om deze keuken te eren. We maken gebruik van de typische ingrediënten en kenmerkende smaken zoals Gochujang.
De Koreaanse BBQ staat bekend om zijn unieke combinatie van smaken, texturen en aroma's. Een van de kenmerken is de nadruk op versheid en kwaliteit van de ingrediënten. Van mals vlees tot knapperige groenten, elke hap barst van smaak en versheid. Een van de meest bekende Koreaanse BBQ gerechten is Bulgogi. Dit is een van de meest geliefde gerechten in de Koreaanse keuken. Dun gesneden rundvlees wordt gemarineerd in een mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook en andere kruiden, waardoor het vlees een heerlijk zoete en hartige smaak krijgt. Bulgogi is dan ook de inspiratie geweest voor onze Koreaanse sparerib. Wij hebben onze marinade gebaseerd op de smaken die je ook in dit klassieke recept terug vindt. Dat het in ons geval met varkensvlees is, maakt echt niet uit. Daarmee blijkt maar dat de je echt heel veel kanten op kunt met deze smaken. Er zullen dan ook zeker vaker op de Koreaanse BBQ keuken gebaseerde gerechten op onze site komen. Wij kunnen niet wachten!
Wij hebben deze Koreaanse sparerib gemaakt op de Sevo Smart Control, een elektrische BBQ dus. Ja je leest het goed, een elektrische BBQ. Maar je kan hier dus gewoon op roken en indirect grillen. Dus spareribs is ook geen probleem op de Sevo. Wel zullen de handelingen net even anders zijn dan op een houtskool of gas BBQ. Wij hebben de ribs gerookt met een rookbox, normaal gesproken zet je deze in de BBQ en gaat het vanzelf smeulen. Omdat de Sevo een compacte BBQ is, is dat niet mogelijk. Omdat je de sparerib indirect wilt garen, is er te weinig contact tussen de rookbox en de warmte elementen. Daarom hebben wij de rookbox handmatig in de 'fik gestoken' en de BBQ dicht gedaan. Dit hebben we een paar keer herhaald, zodat de sparerib een lekkere rooksmaak heeft.
Uiteraard kan je alle BBQ recepten van onze site maken op de SEVO. Maar wil je zien welke recepten we letterlijk op deze elektrische BBQ hebben gemaakt? Check dan het recept zalm met mosterd of de smashburger.








- De SEVO Smart Control GT door Severin Nederland
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.