Kipshoarma van de rotisserie (spit)

De lekkerste shoarma die je ooit gaat eten!
Recept-met-rotisserie-kip-shoarma
In samenwerking met:

Als dat geen feestje wordt!

Kipshoarma van de BBQ! Wanneer je het over shoarma hebt, weet je dat het een feestje wordt of was. Ik zal niet de enige zijn als ik shoarma link aan het weekend. Als wij vroeger shoarma aten was het op vrijdag. Het begin van het weekend en m'n moeder had geen zin om uitgebreid te koken (en terecht). Als we het wel doordeweeks aten dan was er of iemand jarig of geslaagd. Of wat dacht je van de zaterdagmiddag na het voetbal of na het stappen. Zo'n knapperig pita broodje met minimaal sla erin, lekker veel knoflooksaus en shoarma. Héérlijk!

Lees introductie
Rotisserie

Sinds ik een rotisserie voor mijn Weber heb, maak ik dit recept ook best vaak. Allereerst is kipshoarma van de BBQ super lekker én het is super simpel om te maken. Handig wanneer je de familie over de vloer hebt of wanneer je een feestje geeft. Er gaat precies 2 kilo kippendij op het spit, dus binnen no time serveer je een heerlijke snack en heb je 20 gelukkige gasten in je huis.

 

Kipshoarma

Voor mij is kippendij het ideale vlees voor shoarma van de BBQ. Het is natuurlijk heel toegankelijk en daarnaast kan het ook tegen een stootje omdat het wat vetter is. Voor de extra smaak hebben we ui en paprika tussen de kipshoamra gestopt. Dit is handig om de kip op z'n plek te houden en het is ook gewoon lekker. Heb je gelijk je groenten binnen.

Het geheim: kaneel

Wist je dat kaneel het geheime ingrediënt is van shoarmakruiden? Tenminste dat denk ik. Haha. Ruik maar eens aan een pakje shoarmakruiden. Kaneel haal je er gelijk uit. Voor dit recept heb ik zelf gebruik gemaakt van een standaard rub (Rub Middle East). Simpelweg omdat ik deze in huis heb staan én omdat ik mijn eigen shoarmamix nog nooit heb opgeschreven. Die maak ik altijd zo uit de losse pols. Overigens is die wel heel simpel om te maken. Meng maar eens wat paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, uienpoeder en kaneel door elkaar. Eventueel naar smaak nog een beetje kerrie poeder, knoflook en chili en je hebt je eigen shoarma mix.

De rotisserie op een Weber Master Touch Premium

Ik heb de kipshoarma gemaakt op de Master Touch Premium. De warmteverdeler/diffuser heb ik ingepakt in folie omdat er veel sappen van het vlees zullen druipen. Zet daarom hierop een lekbak met water zodat het vet niet gaat verbranden. Heb je geen warmteverdeler/diffuser gebruik dan de kolenbakjes en zet ze aan beide kanten van de BBQ, je shoarma zal dan wel sneller klaar zijn. Ook zonder rotisserie/spit kan je deze kipshoarma gewoon maken. Je kan het volledige recept gewoon aanhouden, alleen leg je de kippendij nu indirect op het rooster.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Kipshoarma van de rotisserie (spit)
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 175°.
2
Halveer de ui en paprika en kruid de kippendij met de shoarma kruiden.
3
Prik als eerste een ui op het spit en rijg 1/3 deel van de kip op het spit. Voeg nu een paprika toe en herhaal de eerste stap tot alles op het spit zit.
4
Steek de rotisserie in de motor en plaats een lekbak onder het vlees. Zorg ervoor dat het vlees indirect gegaard wordt en niet direct! Sluit het deksel.
5
Nu is het wachten geblazen. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer 1,5 uur voordat de kip een kerntemperatuur van 72° heeft bereikt.
6
Je hebt dus voldoende tijd om de knoflooksaus te maken en de pita broodjes klaar te maken.
7
Als de kip 72° is kan de rotisserie van de BBQ. Zorg voor handschoenen wat de rotisserie is loei heet! Slijp je mes en snijden maar. Beleg de broodjes naar smaak en eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Rub Middle East door van Beekum

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund