
De kans is aan een broodje bij de benzinepomp of aan een feestje bij familie. Ondanks dat er niets Nederlands aan kerrie is, is de kipkerrie salade een klassieker in de Nederlandse keuken. Kijk maar is in de supermarkt hoeveel merken er te koop zijn. Zelf ben ik ook echt fan, het liefst met een beetje pit erin. Maar hoe maak je nou kipkerriesalade? Het is dus super simpel. In dit recept laten wij zien hoe je zelf eenvoudig kipkerrie salade kan maken. Uiteraard maken wij dit recept op de BBQ maar je kan eventueel (geen idee waarom?!) het ook in de oven bereiden. Let op, na het lezen van dit recept, haal jij nooit meer kipkerrie in de supermarkt. Want met dit kipkerrie sandwich recept gaat er een wereld voor je open.
Wat deze kipkerrie sandwich zo bijzonder maakt, is de combinatie van barbecue-rooksmaak met de vertrouwde romige kerriesmaak. De pulled chicken is sappig en zacht, terwijl de saus zorgt voor balans tussen kruidig, fris en licht zurig. Een vleugje rook maakt het net wat dieper en spannender dan een standaard kipkerriesalade. De sandwich fleuren we nog wat op met bosui en peterselie. Zoooo lekker.
Voor dit kipkerrie recept gaan we dus verschillende technieken gebruiken; roken en stoven. De kipdijen roken we eerst indirect op lage temperatuur, zodat ze langzaam garen en een mooie rooksmaak krijgen. Daarna gaan ze in de Dutch Oven met een scheutje kippenbouillon, om in een gesloten omgeving verder te stoven tot ze boterzacht zijn. Zodra de kip makkelijk uit elkaar valt, mengen we de pulled chicken met een zelfgemaakte saus op basis van mayonaise en kerrie. Deze bereidingswijze geeft je maximale smaak, zonder ingewikkelde stappen of marinades. Het resultaat? Een onweerstaanbare kipkerrie sandwich met BBQ-karakter.
Wij roken de kippendij op een gasbarbecue, de Phantom Rogue van Napoleon. Om hierop te roken gebruiken wij een smokersbox. Deze plaats je op een warmteverdeler waardoor het rookhout gaat smeulen. Belangrijk is wel, dat je de brander eronder uitzet of heel laag draait. Wanneer de smokersbox te heet wordt, verbrand het hout te snel. Het is dus even spelenderwijs aanvoelen hoe je het beste kan roken.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
- Napoleon Phantom Rogue door Napoleon
- Kerriepoeder door Van Beekum Specerijen
- Kippendij door mr. Fillet
- MEATER Pro door Pro BBQ Shop
- Rookhout door Grillking.nl
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.