
Natuurlijk heb je ons Beef Wellington recept al eens gemaakt, maar wist je dat je er ook een heerlijke variant van kan maken met kip?! In dit recept geven wij de klassieke Wellington een twist en maken een kip Wellington met truffeljus. Als je dit gerecht proeft, had je gehoopt dat je dit eerder had ontdekt. De zachte smaak van de kipfilet in combinatie met de hartige shiitake en aardse truffeljus is voor elkaar gemaakt. Serveer er een zachte rode wijn bij en je bent een koning te rijk.
De kip Wellington bereiden we in de BBQ op een plancha en pizzasteen. Op de plancha grillen we de kipfilet kort aan, dit zou ook kunnen op het rooster of in een pan. De pizzasteen is wel noodzakelijk, zodat het bladerdeeg ook goed gelijkmatig gegaard kan worden.
In dit recept blijven we dicht bij de klassieker. Maar we veranderen wel de samenstelling van de paddenstoelen mix (duxelles). Voor extra diepe smaak gaan wij voor de shiitake. Dit zorgt voor nog meer aardse en nootachtige smaaktinten. Dat past weer perfect bij de truffeljus.
De smaak van een beef / kip wellington kan je omschrijven als hartig en aards. Deze smaak wordt ook wel umami genoemd. Umami zorgt voor een hartige smaak, door dit smaakprofiel blijf je eten. Zo lekker is dat. Nu heeft truffeljus ook de umami smaak en past het perfect bij dit gerecht. En laat je alsjeblieft niet afschrikken door het woord ‘truffel’, want de truffelsmaak in deze jus is heel subtiel. Meerdere mensen in mijn omgeving die niet van truffel houden, vinden deze jus geweldig.
De jus maken we van een truffeltapenade. Deze kan je van veel merken kopen, let even goed op de ingrediënten achterop het etiket. Veel tapenades bevatten voor meer dan 95% champignons en maar 5% of minder truffel. Dit verklaart dan ook vaak het prijsverschil. De variant die wij hebben gebruikt heeft een hoger percentage truffel waardoor de smaak goed naar voren komt.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.










- Napoleon Phontom Roque 425 door Napoleon
- Kruiden en specerijen waaronder SPG door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.