Kalfsentrecote met salsa verde - culinair vuurwerk van de BBQ

Misschien wel een van de lekkerste stukken vlees ooit.
BBQ-Recept-kalfsvlees-met-salsa-verde
In samenwerking met:

Smaakvol vlees met een heerlijke salsa verde

Kalfsentrecote. Ik heb een aantal lievelingsgerechten met vlees en deze hoort daar zeker bij. Ik heb dit gerecht dan ook al vaker gemaakt maar nog nooit ben ik in de pen geklommen om deze fijne ervaringen te kunnen delen. Tot nu!

 

Lees introductie
Lekker kalfsvleess

Kalfsvlees typeert zich door een zachte smaak en enorme malsheid. Waar je bijvoorbeeld bij rundvlees sukade moet stoven (of grillen als je de zeen weg haalt ;)) kan je een kalfssukade gewoon grillen als een biefstuk. Bedenk je dan een mals onderdeel zoals de entrecote maar dan van kalf. Dat smelt alleen al door er naar te kijken! Zo lekker!

Italiaanse chimichurri

Maar alleen kalfsentrecote is zo saai hoor ik je denken. Speciaal voor jou hebben we dit mooie vlees gecombineerd met: de salsa verde. Deze salsa is het groene broertje van de salsa rossa. Door fijne smaakvolle kruiden te gebruiken wordt dit een subtiele saus die de smaak van het vlees in waarde laat. Denk aan een chimichurri. Deze saus is iets pittiger en is volgens ons daarom beter geschikt voor rundvlees. Maar hee, ieder z'n eigen smaak he!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Kalfsentrecote met salsa verde - culinair vuurwerk van de BBQ
1
Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Snijd vervolgens de vetkap van de entrecote kruislings in. Dit voorkomt dat het vlees onder spanning komt te staan tijdens de bereiding. Bestrooi het vlees met zout.
3
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 150°C.
4
Leg de entrecote op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Je hebt nu mooi de tijd om je salsa verde te maken.
5
Als de entrecote een kerntemperatuur heeft van 48 graden verplaatsen we het vlees naar de directe kant van de BBQ om de vetkap lekker krokant te grillen. We willen geen vlammen en gaan dus niet affakelen.
6
Door de vlammen wordt het vet zwart en dat wil je niet. Grill de entrece niet te lang direct want dan wordt jouw vlees te gaar. Wij hebben ongeveer 1 minuut per kant aangehouden.
7
Laat de entrecote even rusten onder een theedoek en serveer vervolgens met de salsa en verse patat. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund