
Kalfsentrecote. Ik heb een aantal lievelingsgerechten met vlees en deze hoort daar zeker bij. Ik heb dit gerecht dan ook al vaker gemaakt maar nog nooit ben ik in de pen geklommen om deze fijne ervaringen te kunnen delen. Tot nu!
Kalfsvlees typeert zich door een zachte smaak en enorme malsheid. Waar je bijvoorbeeld bij rundvlees sukade moet stoven (of grillen als je de zeen weg haalt ;)) kan je een kalfssukade gewoon grillen als een biefstuk. Bedenk je dan een mals onderdeel zoals de entrecote maar dan van kalf. Dat smelt alleen al door er naar te kijken! Zo lekker!
Maar alleen kalfsentrecote is zo saai hoor ik je denken. Speciaal voor jou hebben we dit mooie vlees gecombineerd met: de salsa verde. Deze salsa is het groene broertje van de salsa rossa. Door fijne smaakvolle kruiden te gebruiken wordt dit een subtiele saus die de smaak van het vlees in waarde laat. Denk aan een chimichurri. Deze saus is iets pittiger en is volgens ons daarom beter geschikt voor rundvlees. Maar hee, ieder z'n eigen smaak he!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.