
Kalfsvlees vind ik serieus lekker maar ik moet bekennen dat ik het eigenlijk best weinig eet. Ik denk dat dit ligt aan de beperkte bekendheid van kalfsvlees. Ook BBQproof hebben we ook enkel nog maar de bovenbil van dit prachtige dier gemaakt terwijl in principe dezelfde onderdelen als die van het rund gebruikt kunnen worden.
Wij gaan meer met kalfsvlees doen! Kalfsvlees typeert zich door een zachte smaak en fijne structuur. Dat zorgt er voor dat het echt een feestje is op je bord. Om niet te hard van stapel te lopen beginnen we met een makkelijk gerecht met kalfsvlees; een burger!
Dit gerecht klinkt als het bekende Italiaanse gerecht 'Vitello Tonato' waarbij kalf (vaak fricandeau) en tonijn worden gecombineerd tot een echte smaaksensatie. Eigenlijk klopt dat ook wel want ik ben zelf echt dol op Vitello Tonato en we waren op zoek naar een nieuw type burger. 'Waarom dan niet met vers kalfsgehakt een burger maken en deze combineren met een zelfgemaakte tonijnmayonaise?' stelde ik voor aan Bastiaan. Zo gezegd, zo gedaan! En wajoo, wat was dit goed zeg! Het mooie lichtroze vlees van het kalf perfect gegrild en geserveerd op een lekkere bol van de warme bakker. Ik ben alweer onderweg naar de bakker en de slager! Doei!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.