
Onlangs werden Bas en ik weer gevraagd om een BBQ te organiseren voor vrienden. Zoals jullie inmiddels wel weten laten we dit niet zomaar aan ons voor bij gaan, want we willen dan graag iets moois op tafel zetten. We dachten in dit geval aan een (runder)rosbief, een prachtig stuk vlees die makkelijk voor een grotere groep te bereiden is.
Tijdens het bestellen werden wij echter gewezen op kalfsbovenbil, een mooi stuk vlees waar de rosbief onderdeel van uit maakt. We hadden beide dit vlees nog nooit bereid maar aangezien we wel van een uitdaging houden, wilden we dit wel klaarmaken op het feestje.
De bovenbil van het kalf wordt niet vaak in zijn geheel bereid. Het zijn vooral de losse onderdelen zoals kalfsoester en rosbief die erg bekend zijn. Wij hadden in dit geval een complete bovenbil van ruim 4 kilo! Aangezien wij géén slagers zijn en dus niet weten hoe we de losse onderdelen moeten snijden, hebben wij de bovenbil in zijn geheel bereid. Dit was overigens geen straf! :)
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.