
Kabeljauw van de BBQ? 'Dat is toch niet te doen?' hoor ik je denken. Het klopt dat een fragiele witvis zoals kabeljauw uitdagend is om te grillen. Het zachte visvlees valt namelijk makkelijk uit elkaar als je niet oppast. Je kan het jezelf een stuk makkelijker maken als je een vis bestelt met huid. Deze houdt het vlees goed bij elkaar. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds best lastig is om het goed te doen. Maar goed, wij zullen je helpen het perfecte visfilet van de BBQ te krijgen!
In dit gerecht hebben wij de kabeljauw gecombineerd met onze inmiddels wereldberoemde salsa rossa. Deze pittige rode saus op basis van gegrilde paprika is een perfecte harmonie met de lichtzoete vis. Ik had zelf nooit van deze combinatie gehoord maar Bastiaan had deze al een keer thuis gemaakt. En de reactie van zijn vrouw was lovend dus dat 'moest' op de site komen. Nb. De salsa is ook perfect te combineren met sappige gehaktballetjes.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.