Kabeljauwfilet met salsa rossa

Een zomers gerecht met verse kabeljauw
Kabeljauw-recept-van-de-bbq-met-salsarossa
In samenwerking met:

Kabeljauwfilet van de BBQ

Kabeljauw van de BBQ? 'Dat is toch niet te doen?' hoor ik je denken. Het klopt dat een fragiele witvis zoals kabeljauw uitdagend is om te grillen. Het zachte visvlees valt namelijk makkelijk uit elkaar als je niet oppast. Je kan het jezelf een stuk makkelijker maken als je een vis bestelt met huid. Deze houdt het vlees goed bij elkaar. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds best lastig is om het goed te doen. Maar goed, wij zullen je helpen het perfecte visfilet van de BBQ te krijgen!

Lees introductie
Onze befaamde salsa rossa

In dit gerecht hebben wij de kabeljauw gecombineerd met onze inmiddels wereldberoemde salsa rossa. Deze pittige rode saus op basis van gegrilde paprika is een perfecte harmonie met de lichtzoete vis. Ik had zelf nooit van deze combinatie gehoord maar Bastiaan had deze al een keer thuis gemaakt. En de reactie van zijn vrouw was lovend dus dat 'moest' op de site komen. Nb. De salsa is ook perfect te combineren met sappige gehaktballetjes.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Kabeljauwfilet met salsa rossa
1
Bereid de BBQ voor om te grillen op 180°C en maak de salsa rossa volgens dit recept. Super simpel en lekker!
2
Dep de kabeljauwfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met zout. De velkant smeren we in met een klein beetje olijfolie. Dit voorkomt dat het vel blijft plakken aan het rooster.
3
Leg de filets op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Draai na ongeveer 5 minuten de filets met de vleeskant op het rooster. Na een minuut mag de vis van de BBQ.
4
Leg ze neer op een mooi bord en serveer er je zelfgemaakte salsa rossa bij! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund