
Deze jagerskip is een stoofklassieker uit Italië. Polla alla cacciatore is de officiële naam, dat letterlijk 'jagerskip' betekent. Oorspronkelijk werd dit gerecht bereid met wat de jager mee uit het bos naar huis had genomen. Denk aan paddenstoelen, tomaten en kruiden en als hij geluk had dan was hij een varken of zwijn tegengekomen en kon hij nog een beetje spek toevoegen aan het gerecht. Tegenwoordig hoef je gelukkig het bos niet meer in en wordt er vaak gewoon gekeken naar wat er makkelijk te verkrijgen is.
In onze versie van de jagerskip gaan we de kipdij uiteraard bereiden op de BBQ. We gebruiken kippendij die we eerst roken en daarna laten stoven in de Dutch oven met ui, wortel, paprika, champignons en wat guanciale (of pancetta/spekblokjes). Voor extra diepgang voegen we nog balsamicoazijn en rode wijn toe. Kipdij natuurlijk omdat deze wat vetter is dan filet waardoor meer smaak.
Dit jagerskip recept mag je plaatsen in het rijtje comfortfood. De malse gestoofde kip in een rijke tomatensaus met rode wijn, balsamico en Guanciale brengt je puur geluk op een bord. Perfect voor de zondagmiddag aan de BBQ.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






- Kipdij door mr. Fillet
- Italiaanse kruiden Van Beekum Specerijen
- MEATER Pro door Pro BBQ Shop
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.