
Een mateloos populair gerecht bij ons lokale Chinese restaurant (Lim Asian Bistro) is Hokoo. Bij dit gerecht wordt het vlees (als je daar ter plekke eet) bereid in een gietijzeren pannetje en deze wordt sissend en spetterend aan tafel geserveerd. Deze bereiding wordt ook wel 'Tipan' genoemd. Door het gloeiende hete ijzer krijg je een prachtige Maillard- reactie op je vlees waardoor deze stevig gegaard wordt van buiten en heerlijk sappig blijft van binnen. Bij het gebruik van het juiste vlees hoef je verder minimale smaken toe te voegen omdat deze een heerlijke grillsmaak krijgt. Wij voegen alleen knoflook en peper toe, dit zorgt voor die heerlijke authentieke smaak.
Bij ons Hokoo diamanthaas recept serveren wij een zelfgemaakt flatbread. Dit soort brood is eigenlijk de meest simpele vorm van brood. Met een handvol ingrediënten maak je een deeg dat je vervolgens plat rolt en op hoge temperatuur bakt.
Bij ons lokale restaurant kan je uit meerdere soorten vlees kiezen zoals rundvlees (ossenhaas), kip en varkensvlees maar ook garnalen zijn mogelijk. Voor onze variant hebben wij gekozen voor diamanthaas. Een heerlijk mals stukje vlees uit de voorvoet van het rund. Officieel valt dit vlees nog onder de categorie 'vergeten vlees' maar wij zien het steeds vaker voorbij komen als betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld kogelbiefstuk.
Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van de Witt Etna Rotante pizzaoven. Een pizzaoven? Jazeker, in een pizzaoven ben je niet per se gebonden aan enkel het bereiden van pizza's! Je kan met handige accessoires ook vlees, vis op groenten bereiden zoals in een gewone oven. Het grootste verschil zit hem in de temperatuur waar je mee werkt. Voor onze pizza's hanteren wij een temperatuur van rond de 400°C, dat is niet nodig bij het bereiden van vlees. Dan is 250°C meer dan genoeg. Om onze Hokoo Diamanthaas te bereiden hebben wij een gietijzeren braadslede gebruikt. Deze kan tegen hoge temperatuur en door het opstaande randje blijft het vocht in de slede, top!
Zoals je hierboven kan lezen is de temperatuur in de pizza oven erg hoog, dit betekent dat je continu bij de oven moet blijven staan. Je wilt niet dat je vlees te ver door gaart. De bereiding duurt ook maar enkele minuten want het gaat enorm hard. De knoflook en peper voegen we daarom ook pas later toe zodat het niet verbrand in de olie.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.








Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.