Hokoo Diamanthaas met zelfgemaakt flatbread

Ons lievelingsrecept van de lokale Chinees maar dan op onze manier!
Hokoo-diamanthaas-recept
In samenwerking met:

Hokoo met diamanthaas.

Een mateloos populair gerecht bij ons lokale Chinese restaurant (Lim Asian Bistro) is Hokoo. Bij dit gerecht wordt het vlees (als je daar ter plekke eet) bereid in een gietijzeren pannetje en deze wordt sissend en spetterend aan tafel geserveerd. Deze bereiding wordt ook wel 'Tipan' genoemd. Door het gloeiende hete ijzer krijg je een prachtige Maillard- reactie op je vlees waardoor deze stevig gegaard wordt van buiten en heerlijk sappig blijft van binnen. Bij het gebruik van het juiste vlees hoef je verder minimale smaken toe te voegen omdat deze een heerlijke grillsmaak krijgt. Wij voegen alleen knoflook en peper toe, dit zorgt voor die heerlijke authentieke smaak.

 

Lees introductie
Wat serveer je bij de hokoo diamanthaas?

Bij ons Hokoo diamanthaas recept serveren wij een zelfgemaakt flatbread. Dit soort brood is eigenlijk de meest simpele vorm van brood. Met een handvol ingrediënten maak je een deeg dat je vervolgens plat rolt en op hoge temperatuur bakt.

Hokoo diamanthaas

Bij ons lokale restaurant kan je uit meerdere soorten vlees kiezen zoals rundvlees (ossenhaas), kip en varkensvlees maar ook garnalen zijn mogelijk. Voor onze variant hebben wij gekozen voor diamanthaas. Een heerlijk mals stukje vlees uit de voorvoet van het rund. Officieel valt dit vlees nog onder de categorie 'vergeten vlees' maar wij zien het steeds vaker voorbij komen als betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld kogelbiefstuk.

Vlees bakken in een pizzaoven?

Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van de Witt Etna Rotante pizzaoven. Een pizzaoven? Jazeker, in een pizzaoven ben je niet per se gebonden aan enkel het bereiden van pizza's! Je kan met handige accessoires ook vlees, vis op groenten bereiden zoals in een gewone oven. Het grootste verschil zit hem in de temperatuur waar je mee werkt. Voor onze pizza's hanteren wij een temperatuur van rond de 400°C, dat is niet nodig bij het bereiden van vlees. Dan is 250°C meer dan genoeg. Om onze Hokoo Diamanthaas te bereiden hebben wij een gietijzeren braadslede gebruikt. Deze kan tegen hoge temperatuur en door het opstaande randje blijft het vocht in de slede, top!

Let op, blijf bij de oven!

Zoals je hierboven kan lezen is de temperatuur in de pizza oven erg hoog, dit betekent dat je continu bij de oven moet blijven staan. Je wilt niet dat je vlees te ver door gaart. De bereiding duurt ook maar enkele minuten want het gaat enorm hard. De knoflook en peper voegen we daarom ook pas later toe zodat het niet verbrand in de olie.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Hokoo Diamanthaas
400 gram Diamanthaas
2 tenen knoflook
2 stuks bosui
1 stuks rode peper
2 el olie
Flatbreads
300 gram bloem
195 ml water
5 gram zeezout

Aan de slag

Kookmodus
Hokoo Diamanthaas met zelfgemaakt flatbread
1
We beginnen met het maken van het flatbread, het deeg moet namelijk een uurtje rusten.
2
Doe het gist bij het water en meng dit samen tot een geheel. Voeg de bloem in een kom met het zout en meng samen. Voeg daarna de olijfolie en het water met gist toe.
3
Kneed samen tot het een soepel geheel wordt ca. 15. minuten. Laat het nu een uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
4
Zet de pizza oven aan, wij hebben de steen voorverwarmd tussen de 260-300°C.
5
Ga je dit recept op een BBQ bereiden? Bereid de BBQ dan voor om te grillen op 250°C. Leg er alvast een pizzasteen in, zodat die goed heet is voor de flatbreads.
6
Snijd de diamanthaas op de draad in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrooi met zout en zet even aan de kant.
7
Snijd de knoflook en gele peper fijn en de bosui in kleine ringetjes.
8
Maak van het deegstuk 4 gelijke stukken en rol dun uit. Bak de broden af op een loeihete pizzasteen. Blijf erbij staan, want dit gaat heel snel. Je ziet de flatbreads gewoon rijzen. Dit duurt enkele minuten.
9
Haal de flatbreads uit de oven en zet apart. Leg daarna direct de braadslede even kort in de oven, zodat het gietijzer goed kan opwarmen.
10
Pak de voorverwarmde braadsleden, doe de olijfolie met het vlees erin en bak kort in de pizza oven (ca. 1 minuut). Je zal zien dat dit enorm gaat spetteren, dus doe je schort aan!
11
Haal de braadslede met de hokoo uit de pizzaoven en voeg direct de knoflook en pepers toe. Schep het vlees er goed door en zet nog even heel kort in de oven.
12
Bestrooi de hokoo diamanthaas met de bosui ringetjes en serveer met het flatbread. Eet smakelijk! Ps. Vergeet vooral niet het brood door de olie heen te halen!
Mede mogelijk gemaakt door

- De Etna Rotante door Witt
- Zeezout door van Beekum.

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund